Comunitate

Cum recuperaţi câinele de la Adăpost

La adăposturile Asociației Serviciul Județean pentru Ocrotirea Anima­lelor fără Stăpân Hunedoara ajung și câini pierduți de proprietari. Ce tre­buie să facă în aceste condiții proprie­tarul animalului?
Nicolae Oprean, preşedintele-di­rector al Asociaţiei-Serviciul specializat pen­tru gestionarea câinilor fără stăpân, spune că, dacă un proprietar îşi pierde câinele, şi el ajunge la adăpost, îl poate recupera de aici, gratuit, prima dată. A doua oară, însă, îl va costa 150 de lei să-şi recupereze animalul de companie. Animalele se dau spre adopţie, nu rămân mult timp în adăposturi.
În adăposturile din județ ale Aso­ciației-Serviciul Județean pentru Ocro­tirea Animalelor fără Stăpân sunt sute de câini maidanezi, capturați de pe străzi sau aduși de cei care i-au găsit.
Maşinile celor de la Asociaţie pa­trulează prin toate oraşele membre, pentru identificarea şi prinderea mai­danezilor. În ceea ce priveşte comunele, aici lucrurile se întâmplă altfel. Când sunt probleme cu câinii vagabonzi, cei de la primării anunţă operatorul şi salariaţii acestuia se deplasează în zona respectivă. (A. Năstase)