Actualitate

Cum poți deschide un Punct Gastronomic Local

Punctele Gastronomice Locale (PGL) sunt puncte de alimentație turistică de tip familial care oferă preparate alimentare spe­cifice zonei geografice din care fac parte.
Mai exact, orice gospodărie din zona ru­rală care desfășoară activități de producție agri­colă poate deschide un PGL, în care să ser­vească turiștilor mâncare gătită din pro­dusele obținute în gospodăria proprie sau de la alți producători locali înregistrați sa­nitar-veterinar.
Funcționarea unui punct gastronomic local presupune obținerea autorizării și respectarea normelor de igienă cores­pun­ză­toare siguranței alimentare.
Persoanele din județul Hunedoara inte­re­sate să deschidă un PGL în propria gos­po­dărie sunt încurajate să urmeze cursurile GRATUITE de formare profesională organi­zate de Agenția Națională a Zonei Montane. Înscrierea la cursuri se poate face și online accesând link-ul https://azm.gov.ro/agentia-nationala-a-zonei-montane…/
Până la acest moment, în județul Hunedoara funcționează șapte puncte gastronomice locale, urmând ca în viitorul apropiat să obțină autorizare și altele.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura