ActualitatePolitica si administratie

Cum i-au condamnat consilierii locali la „moarte” pe simerieni

La Simeria, lucrurile sunt foarte clare. Consilierii locali, nu toți, dar majoritatea, conduc orașul în stil propriu. Adică nu votează nimic pentru cetățeni, ca să nu iasă bine primarul și să mai câștige un mandat. Mai mult, atitudinea aleșilor este de râsul curcilor. Jigniri, nici un pic de respect pentru simerieni, șantaj, una peste alta, acest consiliu trebuie dizolvat, susțin locuitorii orașului.

„Nu mi-a făcut trotuarul, nu votăm”
Duminică, primarul Iulius Bedea (foto) a mai făcut o încercare să obțină votul aleșilor pentru proiectul de peste 1 milion de euro, adică realizarea Centrului de Asistență și Recuperare pentru Vârstnici, o investiție exclusiv din fonduri europene. În zadar.
Oameni în vârstă, tineri, s-au adunat la sediul primăriei din Simeria, în speranța că vor putea să-i convingă pe consilieri să voteze proiectul. Au cerșit, pur și simplu, votul lor. Vă dați seama, au ajuns oamenii să se milogească de acești consilieri, care nici măcar nu au catadicsit să intre online pentru ședință. Nu, ei se lefăiau la mare, la soare, iar de acolo, din concediile lor, amenințau cetățenii că nu votează investiția respectivă, deoarece primarul nu le-a asfaltat trotuarul din fața casei sau că edilul șef nu e cine cred ei că este. Asta se întâmplă la Simeria, în anul 2023! Și asta a fost destul pentru cetățeni. Ei vor ca acești consilieri să plece acasă.
Oamenii și-au strigat nemulțumirile față de consilieri și i-au luat la întrebări: „Ce v-a promis Rîșteiu de votați împotriva noastră ? Cum să spui unui primar în ședința de consiliul local: Du-te mă dracului? Eu de eram în locul domnului primar vă arătam eu un du-te dracului, dar vă invitam să o luați înaintea mea…Andrei Graur, tu ești în CL Simeria ca să faci bine orașului, nu să faci harță cu primarul în ședințe. Sunt un cetățean al orașului care plătește taxe și impozite, ca tu să-ți iei indemnizația. Și am dreptul să te trag la răspundere! Îți bați joc de noi”.
Dacă prefectul de Hunedoara nu a luat atitudine față de această situație, totul a fost anunțat la București. (S.Popa)