Cum i-a prins primarul Hunedoarei pe aleşii locali din Opoziţie. Edilul şef Dan Bobouţanu: La amiază votează împotriva bugetului spitalului, după-amiază oferă flori cadrelor medicale

Sorina Popa

Bugetul municipiului Hunedoara a fost votat, dar doar pentru că aleşii social-democraţi au reuşit să se mobilizeze şi să dea voturile proiectului de hotărâre. Deşi bugetele sunt întârziate în toată ţara, aleşii Opoziţiei din Hunedoara au vrut să-I lase fără bani pe cetăţenii, nevotând bugetul pentru acest an. Dacă s-ar fi întâmplat asta, ar fi fost un dezastru. Spitalul, şcolile şi nu numai ar fi fost blocate.

Cel mai mare buget din judeţ
În aceste condiţii, primarul municipiului Hu­ne­doara, Dan Bobouţanu (foto), susţine că avem de-a face cu o “ipocrizie marca PNL. La amiază votează îm­po­triva bugetului spitalului, după- amiază oferă flori cadrelor medicale de la acelaşi spital.
Deşi părea imposibil, liberalii hunedoreni au reuşit să-şi depăşească limitele ipocriziei. Vineri după-amiaza (în data de 09.04.2021) au oferit flori şi aplauze cadrelor medicale de la Spitalul “Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Ce nu ştie toată lumea este că, în aceeaşi zi, consilierii locali ai PNL, alături de cei ai POL şi PMP, s-au împotrivit adoptării bugetului local dar şi bugetului alocat de Primărie Spitalului Municipal “Dr. Alex­andru Simionescu” Hunedoara! Din punct de ve­dere “tehnic”, consilierii PNL, POL şi PMP s-au ab­ţinut de la vot, atât în ce priveşte bugetul local pe anul în curs (cel mai mare din judeţ, pentru al pa­trulea an consecutiv, mulţumită proiectelor gân­dite şi întocmite de o administraţie condusă de un primar PSD) cât şi bugetele alocate şcolilor, gră­di­niţelor, liceelor şi bugetul alocat Spitalului muni­ci­pal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara”, ex­plică edilul şef într-un comunicat de presă.

Ar fi trebuit să amâne achiziţiile
„În jurul orei 12.00, consilierii locali PNL, POL şi PMP doreau să blocheze, prin vot de abţinere (vot care înseamnă, de fapt, “împotrivă”) bugetul local şi bugetele instituţiilor din subordine, finanţate integral sau parţial din bugetul local, inclusiv bugetul spitalului. Câteva ore mai târziu, aceiaşi con­silieri, dotaţi cu pancarte şi mesaje de sus­ţinere pentru cadrele medicale (a căror activitate ar fi fost grav afectată în cazul blocajului bugetar încercat de PNL, POL şi PMP) s-au postat în curtea spitalului, manifestându-şi susţinerea pentru cadrele medicale.
Din fericire, la ultimele alegeri locale, hune­do­renii şi-au dat seama că primarul are nevoie de o susţinere consistentă în Consiliul Local, 13 membrii PSD având onoarea unui mandat de consilier local, mandat pe care au dovedit că şi-l exercită cu responsabilitate. Nu acelaşi lucru putem spune că îl fac consilierii din opoziţia locală. Nu putem să nu ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă, din motive obiective, de la şedinţa Con­siliului Local ar fi lipsit 3 consilieri PSD?! Bugetul spitalului ar fi fost blocat iar spitalul ar fi fost nevoit să îşi amâne achiziţii importante de ma­te­riale medicale (deosebit de importante mai ales în contextul pandemiei). Pe scurt, cadrele medicale ar fi primit o grea lovitură, dar ar fi fost “îmbunate” cu flori, pancarte şi aplauze tocmai de către cei care, practic, cu câteva ore mai devreme, s-au opus bugetului spitalului, făcându-le astfel viaţa şi mai grea”, adaugă primarul din Hunedoara.

„Cum au apărat ei interesele cetăţenilor?”
„Spre deosebire de consilierii PNL, PMP şi POL, echipa PSD din municipiul Hunedoara a încercat mereu să găsească soluţii pentru sprijinirea spi­talului din oraş. Achiziţionarea de materiale sa­nitare atunci când a fost mai mare nevoie de ele, cumpărarea unui aparat Real Time PCR şi multe altele nu ar fi fost posibile la spitalul din Hune­doara fără implicarea administraţiei publice lo­cale, condusă de un reprezentant al PSD, susţinut în Consiliul Local de 13 consilieri PSD.Ne întrebăm unde au fost consilierii PNL în aprilie, anul trecut, când aveam de-a face cu situaţii limită? Cum au apărat ei interesele hunedorenilor când Guvernul PNL-USR a dictat declararea spitalului din oraş „spital-Covid” încălcând astfel dreptul la sănătate pentru 100.000 de locuitori ai oraşului şi ai judeţului, fără să ţină cont nici de părerea ad­mi­nistraţiei locale, nici de cea a cadrelor medicale de la Hunedoara? Cum au susţinut ei spitalul din Hunedoara, în afară de flori frumoase şi vorbe goale? Pentru cine nu a observat, întrebările de mai sus sunt retorice. Orice răspuns am primi, ar fi o minciună (încă una), aşa că ne lipsim de răs­punsurile consilierilor PNL.
Faptele vorbesc cel mai bine!
P.S. Nu ne-ar mai mira să-i vedem, peste trei săp­tămâni, pe consilierii PNL, PMP, POL cu pan­carte de susţinere pentru cadrele didactice, as­cun­zând faptul că au încercat, la momentul im­por­tant al votului, să blocheze şi bugetele şcolilor din oraş, bani din care se cumpără inclusiv dezinfec­tanţi pentru elevi şi cadre didactice”, susţine Dan Bobouţanu, preşedintele organizaţiei judeţene Hu­ne­doara a PSD.

2 comentarii la „Cum i-a prins primarul Hunedoarei pe aleşii locali din Opoziţie. Edilul şef Dan Bobouţanu: La amiază votează împotriva bugetului spitalului, după-amiază oferă flori cadrelor medicale

  • 12 aprilie 2021 la 6:10
    Permalink

    A se tine minte la alegerile viitoare !

  • 12 aprilie 2021 la 6:37
    Permalink

    La aia de la personal nu i-au dat flori? ca doar ea incaseaza pt budae

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare