Actualitate

Cum găsesc escrocii naivi pe care-i tapează de bani

Un pușcăriaș care a făcut mai multe victime prin metoda „Accidentul”, chiar în timp ce era încarcerat în pe­nitenciar, a reușit să lase o pensionară fără economii. Mai mult, profitând de faptul că bătrâna i-a crezut povestea îndrugată, a reușit să o determine să-i dea și economiile fiicei sale.

În Anglia, totul este mai scump ca acasă
Individul a avut și doi complici și s-a folosit de metoda de escrocare ”Acci­dentul”. Acesta i-a spus femeii din Rapoltu Mare că fiica sa a fost im­plicată într-un accident de circulaţie în Anglia, suferind fracturi la nivelul coloa­nei vertebrale, fapt pentru care se im­pune o intervenţie chirurgicală. I-a mai spus că în Anglia costurile unei astfel de operaţii sunt foarte ridicate, motiv pentru care fata va trebui transportată în România. A întrebat-o pe femeie câţi bani are în casă, iar după ce i s-a răs­puns că are doar 900 lei, a îndrumat-o să scrie o declaraţie din care să rezulte că este de acord ca fata să fie adusă în România pentru operaţie, după care să pună declaraţia împreună cu banii într-un plic, pe care să-l înmâneze unei alte per­soane care va veni după el. Escrocul
și-a sunat un fost coleg de celulă, aflat în arest la domiciliu, și l-a trimis după bani. Acesta și-a pus consoarta să ridice banii, pentru a nu încălca obli­gațiile impuse de arest.

A luat bani din casa fetei
Fiind bulversată de veste, victima a dat crezare celor auzite de la interlo­cu­torul său, a pregătit plicul, a ieşit la poartă, unde a aşteptat mai multe mi­nute, până la sosirea persoanei căreia trebuia să îi înmâneze banii. La scurt timp a fost apelată din nou, pe telefonul fix, de aceeaşi persoană. I-a transmis că, pentru transportul fiicei sale din Anglia în România, este nevoie de mai mulţi bani, după care a întrebat per­soana vătămată dacă nu cumva fiica acesteia deţine alţi bani la aparta­men­tul său. I-a răspuns că nu cunoaşte acest lucru şi că va trebui să o con­tacteze pe fiica sa. În acel moment, ape­lantul a afirmat că îi va face legă­tura la spital, astfel că la telefon a înce­put să vorbească o altă femeie, care plângea şi care îi spunea să se îm­pru­mute de la cineva, se arată în dosar. În tot acest timp, femeia îi dădea detalii despre familie fără să realizeze acest lucru, astfel că individul a convins-o să meargă la apartamentul fiicei și să caute bani. Acolo, alături de escroacă, bătrâna a găsit 8.900 lire sterline și i-a dat escrocilor. Cei trei au fost prinși și con­damnați la închisoare pentru infrac­țiunea de înșelăciune, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva au făcut apel. Victimele și-au re­tras plângerea în ceea ce o privește pe femeia de 30 de ani care a luat banii, dat fiind faptul că au fost despăgubite de aceasta, astfel că instanța de apel a achitat-o. Pușcăriașul care a coordonat toată înșelăciunea va sta mai mult de 13 ani după gratii, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins apelul ca nefundat. (M. Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.