ActualitateFlashPolitica si administratie

Au câștigat! Foștii parlamentari își primesc înapoi pensiile speciale

Adriana Năstase

Curtea Constituţională a României a stabilit, ieri, că este neconstituţională legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, au precizat surse din CCR.Sursele citate au arătat că decizia a fost luată cu 6 voturi „pentru” admitere şi 3 „împotrivă”.

Anul trecut au abrogat legea
Peste 70 de foşti parlamentari au acţionat în instanţă Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale.
Excepţiile de neconstituţionalitate vin de la instanţe din toată ţara, respectiv Tribunalul Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Sălaj, Suceava, Timiş şi Curtea de Apel Timişoara.
Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi „pentru”, iar 30 de parlamentari nu au votat.

Opt parlamentari din județ
În județ, opt foşti parlamentari au dat în judecată Camera Deputaţilor, Senatul, Secre­tariatul General al Senatului şi Secretariatul General al Camerei Deputaţilor după ce le-au fost tăiate pensiile speciale.
Cei opt au solicitat anularea ordinelor prin care au fost eliminate pensiile speciale ale se­na­torilor şi deputaţilor, potrivit hunedoaralibera.ro. Legea prevedea ca, de la data intrării sale în vigoare, să înceteze plata indemnizaţiilor pentru limită de vârstă acordate în baza prevederilor Legii privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor. Statutul deputaţilor şi senatorilor prevedea ca parlamentarii care îndeplinesc condiţiile vârsta de pensionare au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat. Dosarul foştilor parlamentari a fost înregistrat în 15 aprilie 2021 pe rolul Tribunalului Hunedoara, la Secţia Civilă. Aceştia sunt: Ion Iliescu, fost deputat FSN în legislatura 1990-1992 (până la 27 septembrie 1990) şi senator PDSR în legislatura 2000-2004, Iosif Veniamin Blaga, fost deputat PDL în legislatura 2008 – 2012, Gheorghe Firczak, fost deputat în legislaturile din perioada 2000-2016, reprezentând Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Doru Gaita, fost senator în legislatura 1996 – 2000, reprezentând PDSR, Ion Hortopan, fost deputat PRM în mandatul 1992 – 1996, Dumitru Ifrim, fost deputat în perioada 1992 – 1996 şi în perioada 1996 – 2000, fiind membru PDSR, Mircea Nedelcu, fost senator PRM în mandatul 2000 – 2004, Petru Şteolea, fost deputat PUNR în perioada 1992 – 1996 şi 1996 – 2000.

4 comentarii la „Au câștigat! Foștii parlamentari își primesc înapoi pensiile speciale

  • Și torționarii primesc pensii și copii lor au trăit bine de pe urma salariilor primite . Educația morală vă obligă să spuneți public că tortura este infracțiune penală și pensia este un furt .

  • Un parlamentar primește de la stat după patru ani de muncă în parlament o pensie specială de 3000 de lei lunar .

    Nici polițiștii nici procurorii nici judecătorii nu primesc așa de repede pensia , parlamentarii sunt mai speciali că , sunt mincinoși și trădători de șarlatani acești oameni reci și psihopați fără empatie , care nu vor să ne asculte dorințele noastre de a trăi decent și cu demnitate în societate , ne obligă tot la sărăcie și sclavie .

  • NU AU TALHARIT DESTUL TARA IN TIMPUL ACTIVITATII, ACUM MAI VOR SI IN TIMPUL PESIEI VENITURI SUPLIMENTARE… A DRACU ANUIMALE SPARTE SI LACOME!!

  • Tara egalității în drepturi!Pensie după contributie!
    Sa va dea Dumnezeu după cum meritați!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.