Cum au scăpat de suspendare primarii trădători din judeţ

Sorina Popa

Se ştie că Robert Negoiţă a anunţat că va con­testa în instanţă ordinul de prefect în baza căruia a fost suspendat din funcţia de primar al Sec­torului 3, pe motiv că la alegerile din 27 sep­tembrie va candida din partea altui partid decât cel pe listele căruia a fost ales în 2016. El a cali­ficat acest demers “pripit şi lipsit de respon­sabilitate”.

S-au mutat de la PSD la PNL
Potrivit legii, primarii care demisionează din par­tidul din partea căruia a candidat la alegeri şi trec la altă formaţiune politică, îşi pierd mandatul. Numai că legile sunt făcute la noi ca să poată fi ocolite. Aşa şi cu primarii care trădează. Ei pot fi suspendaţi din funcţie, de către prefect, dar doar dacă şi solicită cineva acest lucru. Deci, ca la noi, la nimeni.
În judeţ, sunt trei primari care au trecut recent de la PSD la PNL. Este vorba de Traian Achim, pri­marul comunei Buceş, Adrian Cordoş, de la Sarmi­zegetusa şi Mircea Costa de la Cerbăl. Cei trei au candidat la alegerile de acum patru ani din partea PSD. Acum, la alegerile din 27 sep­tembrie, ei vor să câştige un nou mandat din partea PNL. a

Prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, nu a semnat nici un ordin pentru suspendarea celor trei primari din funcţie. Asta, pentru că PSD nu
a cerut suspendarea lor. L-am întrebat pe Laurenţiu Nistor (foto), preşedintele organizaţiei judeţene Hune­doara a PSD, candidatul PSD la şefia Consiliului Judeţean, dacă a sesizat situaţia primarilor de la Buceş, Sarmizegetusa şi Cerbăl.
„Este adevărat, nu am sesizat situaţia res­pec­tivă, cum că primarii din Buceş, Sarmizegetusa şi Cerbăl au plecat din PSD şi s-au înscris la PNL şi vor candida din partea PNL la alegerile din 27 sep­tembrie. De ce nu am făcut-o? Nu mă interesează persoana lor. Dacă ei sunt trădători, nu mă cobor la nivelul lor. Iată de ce nu am sesizat că ei ar trebui să-şi piardă mandatul”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor, pentru cotidianul nostru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare