Sport

Cum au ratat „minerii” promovarea în Liga a III-a

Peste 3.000 de spectatori, un re­cord pentru Stadionul din Lupeni, au venit duminică după amiază pentru a urmări partida retur din dubla manșă pentru promovarea în Liga a III-a în care echipa locală a întâlnit for­mația Viitorul Arad.

Avidă de spectacol
Cum în prima în­tâl­nire dintre cele două echipe rezultatul a fost egal, 0-0, vic­to­ria și deci pro­mo­va­rea Minerului Lupeni era dată ca și sigură, doar 90 de mi­nute fiind cele care des­­părțeau e­chi­pa lo­cală de o nouă per­for­manță în a­cest sezon. Lume mul­tă, galerie avidă de spec­­­tacol, arsenalul gaz­de­lor preg­ăt­it pentru fiesta de final și, un crainic pen­tru Studiul teritorial de Radio Timișoara, revenit în vechea cabină de la Stadionul Minerul din Lupeni după 15 ani de la ultima intervenție pe acest post.
Oaspeții, o echipă for­mată în urmă cu doi ani, cu o con­du­ce­re italienească (pa­­tro­nul Giuseppe Catan­zariși a fost pe mar­gi­nea te­renului încă de la în­călzirea de dinainte de joc) și cu un antrenor, Flavius Pavel, tăcut, care abia a declarat reporterului: „Nu am venit să pier­dem, am venit să jucăm ceea ce știm. O să ne apărăm până la capăt șan­sa noastră”.
Mai hotărâţi
Gazdele au început mai hotărât această întâlnire. Pe final de primă repriză, veteranul Ovidiu Vezan reu­șește să îl „facă” pe portarul Raț, cu un șut , să îi zicem înșelător, din unghi în­chis, și înscrie în poarta gazdelor spre uimirea spectatorilor din tribune care s-au întrebat cum a intrat mingea în poarta localnicilor?.
Pauză și antrenorul Dan Voicu și-a che­mat echipa la ordine în vestiar. Muzică, voie bună și …”lasă că îi batem, băieții nu s-au trezit încă, se încălzesc mai greu la meciurile dificile”, zic cei de lângă mine, încrezători că „minerii” ies de la vestiare mai hotărâți decât în prima repriză. Minutul 52, al doilea gol înscris. Tot de oaspeți, autor Topai, care îl „execută” pe portarul Raț.

Destabilizați
Final de joc, bucurie la Arad, re­pro­șuri la Lupeni, unii râd alții parcă plâng. S-a dus o șansă de promovare pe gre­șeli impardonabile. Antrenorul ară­dean Flavius Pavel: “Am câștigat, me­ri­tat, așa cum ne-am propus. Am modi­fi­cat tactica de joc, l-am trimis pe Ovidiu Vezan în zonele laterale, de unde să vină spre mijloc, pentru a destabiliza așe­zarea defensivă a gazdelor. Jucă­torii mei cu experiență au făcut vic­toria asta”.
La Minerul Lupeni , tehnicianul Dan Voicu, s-a lăsat greu convins să facă de­clarații: „Sincer, mă consider prin­ci­palul vinovat pentru eșec, deoarece mi-am călcat peste propriile mele prin­cipii și am modificat formula de joc față de meciul tur. Da, am simțit că echipa trimisă astăzi în teren nu s-a ridicat la așteptările mele. Voi face o analiză în perioada următoare și, după o discuție cu cei din conducerea clu­bului, voi decide ce o să fac de acum înainte”. (N. Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura