Cum au fost stabilite cele mai bune biblioteci

8 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat premierea bibliotecilor publice care au ocupat locuri fruntaşe în competiţia anuală „Bibliotecile anului”, ediţia 2019.

Nu mai e doar un simplu distribuitor de carte
”Am premiat, cu acest prilej, acea bibliotecă municipală, orăşenească şi comunală care a obţinut cele mai bune rezultate în activitate în anul 2019”, a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii judeţene.
”Ştim bine că a apus vremea în care bibliotecarul era, mai ales la ţară, un simplu distribuitor de carte. Sigur, cartea ocupă drept de cetate în orice bibliotecă publică, dar multitudinea de activităţi pe care le presupune o unitate modernă a devenit determinantă în aprecierea muncii unui bibliotecar. Societatea nu mai este cea de acum câteva decenii, populaţia are cu totul alte aşteptări de la o bibliotecă, iar cei care lucrează aici, bibliotecarii, trebuie să ştie să se raporteze eficient, cu folos, la fiecare segment de populaţie cu care vin în contact”, susţine managerul Bara.
”Misiunea noastră nu a fost uşoară, a fost destul de dificil să stabilim bibliotecile şi bibliotecarii care au câştigat concursul. Meseria de bibliotecar este şi profesiune, şi vocaţie. Iar o muncă făcută cu pasiune, din plăcere, dă roade care se regăsesc în aprecierea pe care o acordă comunitatea locală şi, sigur, Biblioteca Judeţeană, cea care coordonează sub aspect metodologic, profesional, bibliotecile publice din judeţ. Criteriile stabilite pentru evaluarea activităţii bibliotecilor au fost: calitatea activităţii fiecărui bibliotecar, capacitatea de organizare şi comunicare, talentul bibliotecarilor de a atrage cât mai mulţi utilizatori la bibliotecă şi, nu în ultimul rând, calităţile personale ale fiecărui bibliotecar. Un criteriu aparte a fost analizarea portofoliului de activităţi culturale, educative, de informare oferite comunităţii locale de către biblioteci”, a adăugat Sebastian Bara.

Diploma de excelenţă
Iată care sunt cele mai bune biblioteci pe anul 2019:
– Categoria biblioteci municipale, Biblioteca „Sebastian Bornemisa” Orăştie;
– Categoria biblioteci orăşeneşti, Biblioteca Petrila;
– Categoria biblioteci comunale, Biblioteca Gurasada.
Anul acesta, diploma de excelenţă a fost acordată Angelei Avramescu de la Biblioteca Comunală Râu de Mori, pentru pasiunea, profesionalismul şi implicarea de care a dat dovadă în întreaga activitate. Premiile au fost înmânate de către deputatul PSD Natalia Intotero, şi Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gimnastică

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat lista candidaţilor propuşi de structurile afiliate pentru funcţia de preşedinte. Octavian Belu, Mariana Bitang,...

Atletism. Deveanul Raul Manuel Dan, dublu vicecampion naţional

La Complexul Lia Manoliu din Capitală s-au desfăşurat întrecerile etapei finale a Campionatului Naţional de atletism pentru juniorii de categoria...

Meci de infarct la Hunedoara

Sâmbătă pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, circa 600 de spectatori au urmărit jocul echipei de pe Cerna. Meciul în...

Închide