Eveniment

Cum au bifat poliţiştii încă o acţiune

03mascati_top

Sorina Popa

Pentru că la nivel naţional, în perioada 21-25 septembrie se desfăşoară evenimentul maraton „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, poliţiştii hunedoreni  au demarat mai multe acţiuni de profil, ca să nu se spună că nu pun şi ei osul la asemenea manifestări. De ce spunem lucrul acesta ?

Cu temele nefăcute
Ieri, ca să popularizeze evenimentul, poliţiştii hunedoreni au organizat o conferinţă de presă, explicând ce acţiuni vor organiza ei în cadrul săptămânii de prevenire a criminalităţii. Numai că oamenii legii, din păcate, au venit cu temele nefăcute la conferinţa cu pricina.
În primul rând, ei nu au putut răspunde întrebărilor privind numărul spargerilor de locuinţe, care se produc în număr tot mai mare în judeţ. Asta, după ce au declarat că ele s-au înmulţit în ultima vreme. Dar, deşi spargerile de locuinţe se înmulţesc în municipiul Deva, unde unor zeci de VIP-uri li s-au spart vilele, poliţiştii hunedoreni s-au gândit că pentru evenimentul maraton amintit vor face acţiuni cu scopul de a preveni furturile din locuinţe în… comuna Râu de Mori. Acolo unde probabil se fură, dar câte o slănină sau vreun animal, nicidecum bijuterii şi valută, cum s-a furat din casele unor deveni cu stare. Dar, pentru ca această acţiune să fie bifată, oamenii legii vor întreprinde „acţiuni de informare a cetăţenilor, cu privire la măsurile ce se impun pentru prevenirea infracţiunilor de furt din gospodării şi locuinţe în comuna Râu de Mori”.

Afişe în locurile nepotrivite
Pe de altă parte, pentru a lupta împotriva „piraţilor” şoselelor, oamenii legii au tipărit 90 de afişe, pe care şi-au propus să le lipească .în microbuzele care circulă legal. Adică, exact în în mijloacele de transport în comun, care transportă cetăţeni în condiţiile legii. Iar „piraţii” şoselelor îşi racolează nestingheriţi clienţii din imediata apropiere sau chiar din staţiile de călători.
În rest, „Săptămâna prevenirii criminalităţii” se va derula, probabil, cu succes, ca şi în anii precedenţi. Pe banii noştri, se-nţelege.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura