Cum arată viitorul Parlament

Adriana Năstase

Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat, ieri, cum vor fi distribuite mandatele obţi­nute de partide în Parlament. Astfel, PSD va avea în viitorul Parlament 47 mandate la Senat şi 110 mandate la Camera Depu­taţilor, în timp ce PNL a obţinut 41 la Senat, respectiv 93 la Camera Deputaţilor, potrivit datelor prezentate de Biroul Electoral Central. Alianţa USR PLUS va avea 25 de mandate la Senat şi 55 la Camera De­pu­taţilor, iar Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 14 la Senat şi 33 la Camera Deputaţilor.UDMR a obţinut 9 mandate la Senat şi 21 la Camera Deputaţilor.
Repartizarea mandatelor de senator pen­tru fiecare listă de candidaţi este urmă­toa­rea: PSD – 47 mandate (23 mandate în prima etapă de repartizare şi 24 mandate în a doua etapă); PNL – 41 mandate (17 mandate în prima etapă de repartizare şi 24 mandate în a doua etapă); USR PLUS – 25 mandate (10 mandate în prima etapă de repartizare şi 15 mandate în a doua etapă); AUR – 14 mandate (nici un mandat în prima etapă de repartizare şi 14 mandate în etapa a doua); UDMR – 9 mandate (3 mandate în prima etapă de repartizare şi 6 mandate în a doua etapă);
Repartizarea mandatelor de deputat pentru fiecare listă de candidaţi este urmă­toarea: PSD – 110 mandate (86 mandate în prima etapă de repartizare şi 23 în a doua etapă); PNL – 93 mandate (72 mandate în prima etapă de repartizare şi 21 mandate în a doua etapă); USR PLUS – 55 mandate (33 mandate în prima etapă de repartizare şi 22 mandate în a doua etapă); AUR – 33 mandate (11 mandate în prima etapă de repartizare şi 22 mandate în a doua etapă); UDMR – 21 mandate (16 mandate în prima etapă de repartizare şi 5 mandate în a doua etapă).
„În continuare la nivelul fiecărei circum­scrip­ţii electorale se vor atribui nominal man­datele de senator şi deputat. După acor­darea mandatelor de deputat orga­ni­za­ţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, Biroul Electoral Central va publica rezultatul final al alegerilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC.
În ce priveşte situaţia din judeţul Hune­doa­ra, mandatele sunt cele anunţate de cotidianul nostru în ediţia de joi, 10 decem­brie, PSD având un senator şi trei deputaţi, PNL doi senatori şi un deputat, iar AUR şi USR Plus, câte un deputat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare