Parteneri

Cum alegem imprimanta potrivită. Clasificarea imprimantelor

imprimante-laser-inkjet

Toată lumea face cumpărături, însă nu toţi sunt mulţumiţi cu achiziţiile făcute. Un motiv destul de întâlnit este că clienţii nu se informează destul despre produsul dorit, ci se bazează cunoştinţele proprii sau pe părerea consultantului-vânzător. Pentru cumpărătorii nedeterminaţi, Tonerworld oferă în primul rând informaţii despre stocurile de produse şi utilitatea lor şi mai apoi produse de cea mai bună calitate.
Imprimanta reprezintă un element periferic opţional, utilizat pentru obţinerea documentelor tipărite. După principiul de funcţionare, imprimantele se clasifică în:
Imprimante matriciale – există diferite modele, în dependenţă de dimensiunea colii de hârtie A4 sau A3. Se mai numesc imprimante cu ace, mai des utilizate sunt cele cu 9 sau cu 24 de ace. Viteza de imprimare, exprimată în caractere pe secundă (cps), diferă de la 50 până la 500 cps. Dezavatajul acestui tip de utilaj este zgomotul ce creşte direct proporţional cu calitatea imprimării şi a numărului de ace.
Imprimante termice – acestea sunt mai rar întâlnite, sunt de dimensiuni mai mici şi sunt utilizate pentru faxuri, imprimante de notebook, telefon sau pentru imprimarea codurilor bancare.
-Imprimante cu jet de cerneală – ele propun câteva tehnologii de transfer a informaţiei: tehnologia BubbleJet/InkJet şi imprimarea piezoelectronică, folosită la Epson. Prima variantă are dezavantajul că în timpul utilizării îndelungate, din cauza procesului de încălzire, este nevoie să fie schimbat cartuşul şi capul de imprimare, în medie, după 10 umpleri cu cerneală. În a doua variantă, capul de imprimare nu se supune încălzirii din cauza cristalelor piezoelectronice.
Imprimante laser/LED – sunt cele mai performante tehnologii de imprimare. Deosebirea între laser şi LED este modul de impresionare a cilindrului fotosensibil. Se caracterizează prin calitatea imprimării, exprimată în dpi (dots per inch), astfel pot avea rezoluţii cuprinse între 300 dpi şi 1200 dpi. Viteza variază între 4 şi 20 ppm, unde 6 ppm sunt echivalenţi cu 40 cps (caractere pe secundă). La fel, sunt dotate cu memorie internă şi controlate prin limbajul de descriere PDL (Page Description Language).
Deoarece majoritatea documentelor, informaţiilor actualmente sunt în format electronic şi trebuiesc tipărite, imprimantele au devenit o necesitate majoră. Magazinul online Tonerworld, oferă un sortiment larg de produse de branduri renumite ca: Canon, Konica, Epson, Brother, Samsung, Hp, Lexmark, Xerox workcentre, Panasonic etc. Preţurile pentru aceste utilaje sunt dintre cele mai rezonabile, iar pentru unele cumpărături se oferă şi reduceri avantajoase.

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.