Cum ajung foşti prefecţi sau primari consilieri personali

19 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Să nu credeţi că politicienii care nu au reuşit să câştige vreo funcţie la alegerile locale sau generale de anul trecut, au rămas pe dinafară. Nu, întotdeauna pentru ei se găseşte un locşor, la stat, evident, că doar oamenii aşa au fost învăţaţi, să lucreze în sistemul public.
Aşa se întâmplă cu fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, fost prefect al jude­ţului, Sorin Vasilescu (foto stânga). De anul trecut, după ce nu a mai fost inclus în echipa de candidaţi ai organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD, el şi-a găsit un post în scurt timp. Ce anume? Ei bine, Sorin Vasi­les­cu este consilier personal al primarului din Orăştie, Ovidiu Bălan (PSD). Vasilescu îl consiliază pe primarul municipiului Orăştie în ceea ce priveşte fondurile europene. Nimic rău în asta, şi sigur sfaturile sale sunt apreciate de primar şi nu numai.
Un alt exemplu este cel al fostului primar Pro România din Simeria. Emil Rîşteiu (foto dreapta) este tot mai aproape de postul de consilier al … primarului comunei Bretea Română, Răzvan Ionescu (PSD). Potrivit primarului din Bretea Română, Rîşteiu încă nu a fost angajat, sunt negocieri. Cert este că nu se dau concursuri pentru aceste posturi, fiecare primar putând să-şi ia pînă la patru sau cinci consilieri personali, în funcţie de unitatea-administrativ teritorială pe care o conduce.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Castelul Corvinilor candidează pentru titlul de „Marcă a patrimoniului european”

Adriana Năstase Administraţia Muzeului „Castelul Corvini­lor” şi Primăria municipiului Hunedoara au făcut demersurile necesare pentru ca prin­cipalul obiectiv turistic din...

Pistă de biciclete şi trotuare amenajate pe bani europeni la Deva

Ieri a fost semnat contractul de elaborare a documentaţiei tehnico-economice pentru proiectul ,,Construirea traseului pentru biciclişti pe Bulevardul Decebal, Bulevardul...

Cupa Davis: România – Portugalia, în luna septembrie

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an,...

Închide