Actualitate

Cum a reuşit un motan să-i salveze viaţa stăpânei sale, care tocmai făcuse un infarct: „Îi voi fi recunoscătoare toată viaţa!”

Un motan este considerat erou după ce i-a salvat viața stăpânei sale. Acesta și-a folosit lăbuțele pentru a o trezi după ce a ob­servat că nu se simte bine.

O durere puternică în piept
Sam Felstead, o femeie în vârstă de 42 de ani, din Stapleford, Nottingham, dormea liniștită atunci când a fost trezită de Billy, motanul ei de șapte ani. Era 4.30 atunci, iar în secunda doi a realizat că nu-și poate mișca corpul și că are o durere puternică în piept. Fără să stea pe gânduri, ea a sunat-o pe mama ei, Karen Felstead.
Ulterior, aceasta a fost tranpor­tată la spital, unde medicii au stabilit că a suferit un atac de cord în somn. Acum, însă, femeia crede că dacă n-ar fi existat pisica ei, și-ar fi pierdut viața.
„Am fost șocată. M-am dus la somn, mă simțeam bine. Fusesem afară cu câinii, nu aveam nicio durere. M-am trezit dimineața trans­pirată și fără să pot să mă mișc. Billy era pe pieptul meu și mie­una. Nu face asta în mod nor­mal”, și-a amintit femeia.
„Niciodată nu m-a trezit în toiul nopții, niciodată nu m-a deranjat.”, a mai povestit femeia, care a adăugat că lucrurile ar fi putut fi altfel pentru ea dacă felina nu ar fi fost pe fază.
În urma investigațiilor, medicii au stabilit că infarctul a fost provocat de o arteră care era blocată. Femeia a stat trei zile în spital, iar apoi s-a reunit cu motanul ei.
”Îi sunt recunoscătoare, nu știu ce s-ar fi întâmplat cu mine dacă nu m-ar fi trezit.”, a mai spus fe­meia, care a precizat, de aseme­nea, că medicii i-au spus că a ajuns în timp util la spital.