Cum a reuşit primarul Bobouţanu să câştige lupta cu zăpada

17 decembrie 2018 | 4 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a luat o decizie extrem de bună cu privire la deszăpezire. Despre ce este vorba? În urmă cu câteva luni de zile, edilul Hunedoarei şi-a trimis oamenii să afle mai multe amănunte despre acţiunile de deszăpezire cu soluţie de clorură de calciu şi de magneziu. Zis şi făcut.

Au făcut şi economie la buget
Toate utilajele cu care se acţionează pe perioada iernii au fost adaptate ca să folosească soluţia cu pricina. Iar lucrul acesta a fost foarte bun, pentru că acum, când ninsoarea a dat mari bătăi de cap autorităţilor, la Hunedoara nu a fost luat nimeni prin surprindere.
”Am achiziţionat pentru deszăpezire 23 de tone de clorură de calciu şi 23 de tone de clorură de magneziu. Soluţia se dă preventiv cu o oră înainte de a începe ninsoarea şi are efect 24 h la temperaturi de -20 grade Celsius.
Clorura de calciu o folosim pentru şosele, iar cea de magneziu pentru trotuare. Acum nu e problemă să aflăm când va ninge, primim informaţii de coduri. Soluţia o preparăm într-o instalaţie şi de acolo ajunge în rezervoarele utilajelor cu care lucrăm prin oraş. Funcţionează foarte bine. Este şi o economie pe care o facem la bugetul local. Dacă cumpăram sare şi nisip ne costa 175.000 de lei pe sezonul rece. În condiţiile în care lucrăm acum, totul ne-a costat 110.000 de lei. Şi, la primăvară nu vom avea probleme că se înfundă canalizarea de la nisipiul aruncat iarna prin oraş şi nu va mai fi mizerie. În plus, şi asfaltul este protejat pentru că nu îl distrugem cu sare şi nisip. S-a muncit pe trei schimburi acum, când a căzut atâta zăpadă. În municipiul Hunedoara avem peste 400 de străzi, nu e uşor să le curăţăm pe toate la timp”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Primăria Hunedoara este singura din judeţ care foloseşte la deszăpezire clorura de calciu şi totul funcţionează perfect.

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Bargau spune:

  Ba voi sunteti tampiti? Haideti in Hunedoara sa vedeti cu arata strazile. Ati ajuns sclavii psdeului. Vindeti ***** ambalat pentru niste firimituri. Sa va fie rusine impostorilor

 2. carnat spune:

  Primare de Soimus, n-are oamenii curent de 3 zile in comuna, mangalita obeza ce esti !!! Nu se poate lua legatura cu broscarii de la ENEL !!!

  Apa este, ca e neaua mare.

 3. conteaza? spune:

  Are dreptate Bargau,daca treceati prin Hunedoara sa vedeti cum arata strazile azi 18.12.2018…Ce se mai lauda marele primar fost sofer care spune copiilor la deschiderea anului scolar ca nici lui nu i-a placut scoala…Alt analfabet pe care-l ridicati in slavi.

 4. David spune:

  Probabil ca pe primar îl sfătuiește consilierul lui, milițianul de carton PERȚA. Un sifon și un milițian de doi bani.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lidia Buble a colindat la Primăria Deva!

Primarul Devei, Florin Oancea, le-a făcut o surpriză aleşilor locali şi nu numai lor, ieri, la finalul şedinţei de Consiliu...

Doi directori la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” din Deva

Ieri, la şedinţa Consiliului Local Deva, au fost discuţii aprinse pe tema reorganizării Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, unde vor fi...

Un tânăr de 19 ani a spart mai multe apartamente în Hunedoara

Un hunedorean aflat la muncă în Anglia a rămas fără bunuri de circa 5.000 de lire sterline, după ce locuinţa...

Închide