Cum a reuşit Aurul Brad să strălucească din nou

Echipa de fotbal Aurul Brad a promovat în liga a III-a de fotbal după ce a remizat du­mi­nică, scor 2 – 2(1-1), cu ACS Fortuna Beci­cherecu Mic în returul barajului pentru pro­movarea în liga a treia.

Modificări de ultim moment
Ne-am aşteptat la un joc la fel de spec­ta­culos la fel cum a fost cel din prima întâlnire dintre cele două formaţii iar acest lucru s-a şi întâmplat, vremea deosebit de frumoasă fiind prielnică pentru un joc bun. Faţă de prima întâlnire, Fortuna Becicherecu Mic a abordat jocul cu două schimbări în primul 11 faţă de partida tur, Ursu şi Codrea evoluând în locul lui Straţi şi Mintaş. Oaspeţii au avut o singură modificare, Filipaş în locul lui Paşca. La fel ca în meciul tur, cel care a deschis scorul a fost Periat, care a dat ceva speranţe echipei gaz­dă, Fortuna Becicherecu Mic.
Bucuria din tabăra echipei gazdă a durat însă doar două minute, Dărăban aducând ega­larea cu o execuţie spectaculoasă, re­luare pe spate din lateral, de la circa 10 metri, cu balonul trimis peste portar la colţul lung. Gazdele au insistat deşi calificarea în liga superioară era practic decisă şi la un scor de egalitate. Ionuţ Filipaş a fost cel care a adus liniştea calificării, el finalizând cu un şut pe lângă portar de la 12 metri. Gazdele au reuşit egalarea în partea secundă, prin ace­laşi Periat, însă nu au mai putut schimba deznodământul calificării. Cu un scor de 5-3 cumulat în cele două manşe, Aurul Brad revine după 16 ani în cel de-al treilea eşalon al fotbalului intern.
Marcatorii partidei disputată pe stadionul „Comunal” au fost Periat, de două ori pentru echipa campioană a judeţului Timiş, iar pentru brădeni au înscris Dărăban şi Filipaş. Vă reamintim că în prima întâlnire, cea de la Brad, campionii judeţului Hunedoara s-au im­pus cu 3-1 (goluri marcate de Leucian din pe­nalty şi Filipaş de două ori, respectiv Periat), asigurându-şi în proporţie de 80 la sută calificarea.

Fără vacanţă
„Jocul a fost destul de echilibrat, în an­samblu. Am primit gol, dar am revenit imediat şi am marcat de două ori. Ne-am creat mai multe ocazii, din păcate au apărut şi ratările noastre. În repriza a doua au mai echilibrat jocul, au apărut ceva ocazii şi pentru ei, ne-au egalat, dar pot spune că nu au fost emoţii foarte mari în privinţa calificării. Noi am mai avut pe parcursul meciului şi două bare, prin Lazăr şi Filipaş. La final am promovat, dar ne aşteptăm să fie mai greu în liga a treia. Va trebui să ne reorganizăm un pic în perioada următoare, sperăm să fie bine. Nu intrăm încă în vacanţă, pentru noi urmează miercuri la Simeria semifinala de Cupa României cu Gloria Geoagiu”, a declarat la cald, imediat după meci, antrenorul-jucător Mihai Leaha.
Iată că după CS Hunedoara în 2018 şi Jiul Petroşani în 2020, Aurul Brad este a treia reprezentantă a judeţului Hunedoara care reuşeşte promovarea în ultimele patru se­zoane. Este o performanţă remarcabilă nu nu­mai pentru cluburile respective, ci şi pen­tru forul fotbalistic judeţean condus – coin­ci­denţă sau nu, mai degrabă nu! – în aceşti patru ani de Cristian Petrean.
Partida de duminică a fost condusă la cen­tru de Mircea Ardelean (Arad) iar asistenţi au fost Casian Băla (Arad) şi Răzvan Spătar (Sibiu).
CSA AURUL Brad a evoluat în formula: Ilea – Lazăr, Şoit, Deak, Iga (min. 70 Talpaş) – I. Filipaş (min. 80 Paşca), Vajda, Leaha, Miclean – Dărăban (min. 60 Vurdea), Leucian (min. 80 Cristea) Rezerve: Zmău – Lup, Codrin, Feier. Antrenori, Mihai Leaha, Viorel Miclean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.