Au cucerit medalii de toate metalele la Mondialele de la Baku

24 mai 2021 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Gimnaştii juniori din România au par­ti­ci­pat la finalul săptămânii trecute la cea de a IX-a ediţie a Campionatelor Mondiale de gim­nas­tică aerobică, competiţie care s-a desfăşurat la Baku, în Azerbaidjan. Sportivii români au cucerit cinci medalii, una de aur, două de argint şi două de bronz.
Medalia de aur i-a revenit perechii mixte alcătuită din Daria Mihaiu şi Darius Branda, care a fost notată cu 19.850 puncte, de­van­sând Rusia (19.800) şi Bulgaria (19.750). Daria Mihaiu este elevă la LPS Cetate Deva.
În proba de trio, România 2, compus din Claudia Ristea, Claudia Gheorghe şi Leonard Manta, a câştigat medalia de argint, cu 19.450 puncte, după Rusia (19.900), dar clasându-se înaintea Ungariei (19.400).
O altă medalie de argint a fost obţinută la aerobic dance, de grupul alcătuit din Daria Mihaiu, Mirela Frîncu, Larisa Suiu, Vlad Popa, Mădălin Boldea, Darius Branda, cu 17.300 puncte. Pe primul loc s-a clasat Rusia (17.600), podiumul fiind completat de Un­garia (17.200). Gimnastele Daria Mihai şi Mirela Frîncu, componente ale lotului na­ţio­nal de junioare, sunt legitimate şi eleve la LPS Cetate Deva, unde se pregătesc cu Geor­giana Flavia Cosma şi cu Mădălina Susan.
Tot la Baku, gimnastul Leonard Manta a cucerit medalia de bronz la individual mas­cu­lin, cu 20.200 puncte, fiind devansat de ruşii Danila Kudinov (20.350) şi Kirill Klimov (20.250). Vlăduţ Popa s-a clasat pe locul 7, cu 19.800 de puncte.
O medalie de bronz a obţinut în proba de grup, echipa României alcătuită din Leonard Manta, Darius Branda, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Claudia Gheorghe, cu 19.500 puncte, terminând în urma Rusiei (19.800) şi a Un­gariei (19.675).
Să mai notăm că la individual feminin, Claudia Ristea a terminat pe ultimul loc în finală (8), cu 19.150 puncte.
În perioada 27-29 mai, în acceaşi arenă de la Baku, se vor desfăşura întrecerile celei de-a 16-a ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică pentru seniori.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mirel spune:

    Felicitări LPS Cetate Deva si bravo antrenorilor pentru rezultate și copii buni pe care ii aveți!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum a reuşit Aurul Brad să strălucească din nou

Echipa de fotbal Aurul Brad a promovat în liga a III-a de fotbal după ce a remizat du­mi­nică, scor 2...

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este Păpușa, de...

Bulina albă

Viorel Hăbian, antrenorul Secţiei de tir cu arcul de la Aninoasa Pentru că elevii săi s-au întors cu numeroase medalii...

Închide