ActualitateFlash

Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională în judeţ

Cristina Ghenea
Carmen Cosman

Ziua Naţională a României a fost marcată, ieri, prin diferite manifestări, şi în judeţul nostru.

Miniparadă militară la Deva
La Deva, reşedinţa de judeţ, manifestarea dedicată zilei de 1 Decembrie s-a desfăşurat în Piaţa Unirii, în prezenţa câtorva zeci de cetăţeni. Consilieri locali, dar şi judeţeni, deputaţi şi senatori, reprezentanţi ai unor instituţii din judeţ, dar şi cadre militare s-au adunat ieri dimineaţă în piaţa din faţa Primăriei Deva, pentru a participa la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale. După intonarea Imnului de Stat, invitaţii şi cetăţenii prezenţi au luat parte la oficierea unei slujbe religioase, după care au urmat discursurile referitoare la semnificaţia zilei de 1 Decembrie şi la importanţa sa în istoria poporului nostru.
Manifestarea s-a încheiat cu o miniparadă militară – moment care le-a adus zâmbetul pe buze tuturor celor prezenţi, din cauza unui câine comunitar, care a defilat în acelaşi ritm cu plutoanele de militari.

Depunere de coroane, la Hunedoara
Primarul Ovidiu Hada, împreună cu consilierii locali şi reprezentanţi ai unor partide politice au adus, ieri, un omagiu şi au depus coroane de flori cu tricolorul la placa comemorativă din Parcul Libertăţii dedicată eroilor locali care în anul 1918, au participat la Marea Adunare Populară de la Alba Iulia.

Fasole cu cârnaţi, la Petroşani
Mii de oameni au fost prezenţi, ieri, în Parcul „Carol Schreter” din Petroşani, unde administraţia publică locală a organizat, în premieră, manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. Au fost depuse coroane de flori, iar apoi, lângă statuia minerului, pe un catarg de 15 metri, a fost înălţat drapelul României, un drapel în suprafaţă de 10 metri pătraţi. A urmat un spectacol susţinut de artişti locali. Pentru cei prezenţi, a fost pregătit un ceai cald şi 4.000 de porţii de fasole cu cârnaţi. „Este pentru prima dată când la Petroşani sărbătorim în acest fel. Sunt două evenimente inedite: atât arborarea drapelului naţional, cât şi tradiţionala fasole cu cârnaţi”, a declarat Tiberiu iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

One thought on “Cum a fost sărbătorită Ziua Naţională în judeţ

  • Cainelusul cred ca s-a si antrenat pentru defilare ca prea mergea aliniat cu militarii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura