Politica si administratie

Consilierii hunedoreni au stabilit taxele şi impozitele pe 2012

Cristina Ghenea

Aleşii hunedoreni au stabilit care va fi cuantumul taxelor şi impozitelor aferente anului 2012. În general, nu se anunţă majorări.

Impozitul pe clădiri, mai mare cu 5 la sută
În ultima şedinţă de Consiliu Local, legislativul municipiului Hunedoara a votat pentru stabilirea taxelor şi a impozitelor pe care cetăţenii vor trebui să le plătească anul viitor. Printre altele, este vorba despre impozitul pe clădiri şi terenuri, impozitul auto şi taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi a autorizaţiilor. „Nivelul taxelor şi impozitelor propuse a se aplica în anul 2012 este în general acelaşi cu cel din 2011. Nu s-a dorit majorarea acestora, deoarece s-a ţinut cont de situaţia dificilă cu care cetăţenii se confruntă, situaţie accentuată de criza economică“, a declarat Ovidiu Hada, primarul municipiului.
Singura majorare s-a făcut la impozitul pe care persoanele fizice trebuie să-l plătească pentru imobilele pe care le deţin. Începând din 1 ianuarie 2012, cetăţenii din Hunedoara vor fi nevoiţi să achite cu cinci la sută mai mult la acest impozit.

Reprezentanţii PSD s-au opus
Având în vedere că majoritatea tarifelor pentru taxele şi impozitele locale au rămas aceleaşi, consilierii pesedişti au fost de părere că ideal ar fi, pentru cetăţenii municipiului, ca nici impozitul pe clădiri să nu fie majorat. „Tocmai din cauza situaţiei economice dificile, care îi afectează pe mulţi dintre hunedoreni, nu sunt de acord cu scumpirea impozitului pe clădiri. Dacă restul taxelor rămân la acelaşi cuantum, poate rămâne şi acest impozit“, a declarat Dan Bobouţanu, liderul PSD Hunedoara. În ciuda faptului că cei trei pesedişti, membri ai Consiliului Local, s-au opus scumpirii, proiectul a fost votat de majoritatea aleşilor.

4 comentarii la „Consilierii hunedoreni au stabilit taxele şi impozitele pe 2012

  • HADA TI-AI SCRIS DEMISIA? DE TINE SI DE PUIU RADU LINGAUL TAU NU SE VA MAI AUZI DOAR DE PASTORUL GLIGO NUMAI LA GOLGOTA.TU AI DE UNDE PLATI CELE 2 CASE DE PE CHIZID DAR NOI NU SUNTEM MAFIOTI CA TINE , TIE TI-A DAT ENE BANI AI LUAT MASINA DE SMECHER.CU TINE USL-ul VA PIERDE ALEGERILE IN HD.ORICINE PRIMARUL HD. IN AFARA DE HADA.

  • Daca pensiile si salariile si somajul si ajutorul de asistat social nu sau marit ,voi de ce ati marit taxele cu 5% ,este rusinos ce faceti voi ce-i din PNL .

  • Intrebati Guvernul! Ce fain ar fi sa castige Arion alegerile la Hunedoara. Va fi un oras care va muri, chiar ar merita hunedorenii asa ceva.

  • asa bravo mariti taxele ca sa aveti din ce sa dati spaga la alegeri asai? d-nu Hada?sper ca nu ai uitat de exemplu suma care ai dat-o bisericii Reformate –rusine numai cu spaga merge totul

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura