Cum a fost salvată Geta Hoțomana de pompieri

O cățelușă năzdrăvană a fost sal­vată de pompieri, după ce a furat, din nou, mâncare de la câini de curte. Curajoasa Geta Hoțomana a reușit, însă, să ajungă la inimile sal­vatorilor ei, care, deși știu că ea este nevoită să intre fraudulos prin curți, nu s-au supărat pe ea.

Înțepenită în gardul metalic
„Cunoscută în lumea cățeilor din Valea Jiului drept Geta Hoțomana, simpatica noastră, de astăzi prietenă pentru totdeauna, a avut o expe­ri­en­ță care a pus pe jar un întreg cartier și deopotrivă pompierii…
În fapt, povestea vieții acestui pa­tru­ped ar fi trecut neobservată dacă astăzi (n.r.-duminică), pe când făcea ceea ce face zi de zi, adică fură mâncarea câinilor care trăiesc în curțile unui cartier din Vulcan, soarta nu i-ar fi jucat o festă și Geta Hoțo­mana nu ar rămas înțepenită în gardul me­talic prin care tocmai își strecu­rase cu abilitate capul.
Ce mai vaiete, ce mai schelălăituri, de parcă ea ar fi fost victima…
Norocul ei a făcut ca o doamnă, mare iubitoare de animale, să sune la 112, pentru a cere ajutorul pompie­rilor. Un echipaj de descarcerare de la Deta­șamentul Petroșani s-a deplasat la locul cu pricina, salvând numai­de­cât cățelușa. Odată eliberată, ca orice vedetă care se respectă, hoțomana a acceptat să facă o fotografie cu unul dintre colegii noștri, atât în semn de recunoștință cât și pentru a se putea lăuda tuturor cățeilor, că ea, Geta Hoțomana, a fost salvată de către pom­pieri, taman de Sfântul Gheorghe, în primăvara anului 2023”, anunță cei de la ISU Hunedoara. (A.N.)