Actualitate

Cum a fost prins un polițist care lua mită

Hunedoreanul era angajat ca agent principal de poliție și a activat în cadrul Poliției Abrud, iar un agent sub aco­pe­rire i-a întins o capcană în care omul legii a căzut imediat.

A zis că are un amant
O tânără șoferiță (investigator sub acoperire) a încălcat legislația rutieră și a fost oprită în trafic pentru a fi sanc­țio­nată. Femeia s-a oferit să-i dea o ”aten­ție” polițistului sub pretextul că o amen­dă ar da-o în vileag în fața soțului ei, pentru că ar fi avut un amant cu care se întâlnea în momentul în care a comis contravenția. Totul a plecat de la un șofer oprit pe raza comunei Roșia Mon­tană, după ce a fost oprit pentru că cir­cu­lase cu o viteză de 64 km/h pe un sector de drum unde era prevăzută o viteză de 50 km/h. Pentru această contravenție, bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 290 lei. Agentul de poliție a mai cons­ta­tat că autoturismul prezenta defec­țiuni la sistemul de frânare și becul de la faza de întâlnire era în stare de nefunc­țio­nalitate. Pentru a nu fi sancționat con­tra­vențional și a nu i se reține permisul de conducere și certificatul de înmatri­cu­lare al autoturismului, agentul i-a pre­tins suma de 400 lei, dar mai apoi l-a re­clamat ofițerilor anticorupție.

Polițista anticorupție l-a vrăjit
Polițistul era înregistrat în tot acest timp iar din discuțiile ambientale reiese cum femeia îi spune acestuia că a avut o întâlnire amoroasă iar o amendă trimisă acasă ar da-o în vileag în fața iubitului ei. Hunedoreanul o îndrumă unde să-i lase șpaga, chiar la angajatul unei benzinării. ”După aproximativ o oră – două ore, după ce au fost lăsați banii, inculpatul a venit în incinta stației de benzină, iar mar­torul i-a înmânat suma de 200 lei. In­culpatul ia bancnotele cu mâna dreaptă de pe tejghea, le numără cu ambele mâini și le introduce în buzunarul de la piep­tul cămășii de uniformă. Părăsește apoi magazinul și urcă la volanul auto­spe­cialei de poliție. Banii proveniți din infracțiune au fost folosiți de inculpat la achiziționarea de motorină”, se mai arată în dosar. Polițistul a fost acuzat de luare de mită și condamnat de Tribunalul Alba, dar în fața instanței a susținut că ”a fost provocat de instigator pentru că aceas­ta a tot insistat, iar faptul că inves­ti­ga­toarea i-a spus că vine de la o întâl­nire şi că se grăbeşte să nu o prindă iu­bitul ei, s-a aflat şi el în treabă să flirteze cu ea, ea fiind frumoasă iar el divorţat de 3 săptămâni”. Polițistul a fost con­dam­nat la instanța de fond pentru două in­frac­țiuni de luare de mită la pedeapsa fi­nală de 4 ani închisoare cu executare. (M.Gânju)