Cum a fost eliminat din lista pentru Parlament fostul lider al ALDE Hunedoara. Mircea Moloţ: Am fost vânduţi!

Sorina Popa

Lista Pro România Hunedoara pentru alegerile generale nu are nici un candidat de la ALDE. De ce? Aflaţi în cele ce urmează. Cu toate că fostul preşedinte al liberalilor hunedoreni şi al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, era dat ca sigur că va deschide lista pentru Senat a Pro România, după decizia de absorbţie a ALDE de către partidul lui Ponta, nu s-a întâmplat aşa.

Au demisionat din partid ca să candideze
Surprinzător, Mircea Moloţ a fost lăsat pe dinafară. Ce spune Moloţ, după aceasta?
„Suntem 21 de preşedinţi de organizaţii jude­ţene de la ALDE care am demisionat din partid, pentru a candida pe listele Pro România pentru ale­gerile parlamentare. Pe locuri eligibile, evident. Am pierdut şi funcţia de preşedinte al ALDE Hune­doara şi pe cea de vicepreşedinte la nivel naţional. Am avut discuţii cu Emil Rîşteiu (n.r.-coordonatorul Pro România Hunedoara) şi el mi-a spus că nu vrea locul I la Senat. Deci, era al nostru, al celor de la ALDE. Am mers la Bucureşti şi am aflat apoi că nu vom avea locul I la Senat, pentru că tot cei de la Pro România îl vor avea. Ciodaru este pe locul I la Senat. Au spus cei de la Bucureşti că el a ob­ţinut un scor mai bun decât mine la alegerile pen­tru şefia Consiliului Judeţean. Asta este. Eu con­sider că am fost vânduţi, cei care am demisionat din ALDE ca să candidăm pe listele Pro România”, a declarat Mircea Moloţ pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
În acest condiţii, Moloţ nu mai este nici în ALDE, nici în Pro România. Şi, spune el, nu se va înscrie nici în formaţiunea politică care va rezulta din absorbţia ALDE de către partidul lui Victor Ponta.

„Nu a vrut să discute cu mine”
Contactat, Emil Rîşteiu, coordonatorul Pro România Hunedoara, susţine că a vrut să discute cu Mircea Moloţ despre lista de candidaţi la Camera Deputaţilor şi Senat, dar că fostul lider liberal nu a dorit acest lucru, spunându-i că se va hotărî la care va fi lista de candidaţi.
„Am fost la Comisia de negocieri de la Bucureşti şi acolo s-a decis ca Dacian Ciodaru să fie locul I la Senat. Organizaţia noastră a obţinut un scor foarte bun la alegerile locale. De aceea, Dacian Ciodaru este pe locul I la Senat. Am spus la Bucureşti ce planuri avem pentru viitor, ce vrem să facem”, a spus Emil Rîşteiu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Pentru Camera Deputaţilor, de la Pro România sunt următorii candidaţi: Sorin Marica, locul I, Emil Rîşteiu, locul II, Dorina Băncilă, locul al treilea. La Senat, Dacian Ciodaru-locul I, Adrian Zvîncă-locul II, Maria Florea-locul III.

One thought on “Cum a fost eliminat din lista pentru Parlament fostul lider al ALDE Hunedoara. Mircea Moloţ: Am fost vânduţi!

  • 24 octombrie 2020 la 20:29
    Legătură permanentă

    excrocul a primit ce a meritat, la lasat TARICEANU din brate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.