Politica si administratie

Cui îi este fricã de independenţi?

Sorina Popa

Candidatul independent pentru Colegiul nr. 3, Haţeg, Remus Cernea (foto), a declarat, după ce Biroul Electoral Central a dispus că „nu se admit candidaturi independente ale membrilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau ai organizaţiilor neguvernamentale ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale”, că acest lucru este nedemocratic şi discriminatoriu.

„Să vegheze la respectarea regulilor”

“Autorităţile române se încăpăţânează în refuzul de a înţelege democraţia! Democraţia presupune, printre altele, competiţie şi pluralism politic. Cetăţenii sunt cei care trebuie să decidă prin votul lor, în conformitate cu propria conştiinţă, pe cine aleg să îi reprezinte în funcţiile publice. Autorităţile trebuie doar să creeze un cadru de liberă manifestare politică şi să vegheze la respectarea unor reguli juste care să garanteze competiţia şi pluralismul. Dar, în România legile electorale sunt făcute doar pentru a prezerva monopolul politic al principalelor partide care domină scena politică şi de a obstrucţiona orice fel de posibile alternative. PDL, PNL şi PSD au o responsabilitate comună în înfrângerea sistematică a democraţiei prin legile electorale nedemocratice pe care le-au votat unanim”, susţine Remus Cernea.

Reguli schimbate în timpul jocului

“Am câştigat procesul de la Curtea Constituţională din 20 aprilie 2010 prin care am demonstrat neconstituţionalitatea articolului de lege nr. 48 alin. 17 din Legea nr. 35/2008 care interzicea independenţilor să poată candida la alegerile parţiale. Este inadmisibil ca o astfel de hotărâre să fie luată cu atât de puţin timp înainte de termenul limită de depunere a candidaturilor, 15 noiembrie. Nu se schimbă regulile în timpul jocului”, a afirmat Remus Cernea.

3 comentarii la „Cui îi este fricã de independenţi?

  • Nu te agita degeaba aici nu te voteaza nimeni . Si vezi poate gasesti un frizer , platesc eu .

  • Bine iti fac pentruca Domnia Voastra nu e independent de fapt.

  • Va inteleg dreptul la libera exprimare,dar totusi ultima afirmatie imi releva nivelul de instruire educationala pe care il detineti. Un adevar trist majoritar, si o mentalitate prezenta oriudne in Romania. A avea parul lung nu este un criteriu care il va impiedica pe Domn Remus Cernea sa isi exrcite drepturile si in nici un caz nu va fi o piedica in indeplinirea obiectivelor si responsabilitatilor din colegiu (bine inteles daca rezultatele sun favorabile pentru Domnia lui). Din punct de vedere psihologic, afirmatia „Si vezi poate gasesti un frizer , platesc eu”, nu imi sugereaza decat ca aveti o tulburare de personalitate, un stigmatizat (probabil partinti alcolici, sau chiar agresori), nu va gasiti locul in societate, incercati constant sa evidentiati anumite „Defecte” la altii , in favoarea constientului Dumneavoastra, pentru a va reaminte (sau/si a mintii) ca tu personal esti ok. Ei bine cu parere de rau, va informez ca nu sunteti in cea mai buna stare de sanatate psihica.

    Domnul Remus Cernea, va doresc mult succes la alegeri. Iar astfel de oameni (sau „cetateni) sunt peste tot drumu, mergeti cu capu in sus, si faceti o schimbare. Succes

    Adrian M

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura