Politica si administratie

Cu petiţia la Prefecturã

Sorina Popa

Subprefectul Dorin Gligor i-a primit ieri pe Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului „Plastor” de la Chimica Orăştie, pe liderul Sindicatului „Chimsport 2005 din Orăştie”, Adrian Arsu şi pe Vasile Bujor, secretarul general al Cartel Alfa, filiala judeţului Hunedoara. Sindicaliştii din Chimie şi Petrochimie au depus o petiţie la Prefectură, la fel ca şi colegii din întreaga ţară, privind refuzul guvernanţilor de a ţine cont de punctele de vedere exprimate de către aceştia la modificarea Codului Muncii.

Sclavie modernă?

„Ceea ce se preconizează acum, adică eliminarea contractelor colective de muncă la nivel naţional şi de ramură, fixarea drepturilor salariale direct de către patron, înlocuirea treptată a contractelor de muncă pe durată nedeterminată cu cele pe durată determinată, eliminarea grilelor de ierarhizare, sunt un atentat fără precedent la adresa lucrătorilor şi lucrătoarelor, conducând practic, la introducerea unui sistem de sclavie modernă, într-o ţară membră a Uniunii Europene”, se arată în petiţia sindicaliştilor.

Sindicate puternice şi la firmele private

„Salariaţii din România nu sunt dintre cei mai privilegiaţi din Europa. Începând cu anul 1990, fiecare vorbeşte, dar nu are susţinere pentru ceea ce spune. Acolo unde s-a depăşit chestiunea cu vorbitul şi doar atât, s-a dovedit că firmele au înregistrat succese. La noi, funcţionează sindicate puternice la firmele de stat, însă, eu cred că este necesar să funcţioneze sindicate puternice la societăţile private”, a declarat subprefectul Dorin Gligor.

Petiţia depusă de sindicalişti va fi trimisă Guvernului României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura