Actualitate

Cu Ovidiu Dragoş Argeşanu despre suflet, credinţă, drept divin

Printre activităţile culturale organizate de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, în cadrul ediţiei din acest an a Salonului Hunedorean al Cărţii, s-a numărat şi întâlnirea cu renumitul medic şi scriitor dr. Ovidiu Dragoş Argeşanu care, în faţa unui numeros public, a susţinut conferinţa cu tema „Karma şi dreptul divin”.

Personalitate bine cunoscută publicului român din cărţile pe care le-a scris şi din emisiunile de televiziune la care a fost invitat, dr. Ovidiu Dragoş Argeşanu este unul dintre cei mai importanţi şi mai apreciaţi cercetători ai ezoterismului, ai lumii spirituale, ai lumii nevăzute, dar bănuite, care este „lumea de dincolo”.
Succesul foarte mare de care s-a bucurat în luna martie la Deva, cu prilejul susţinerii conferinţei Trezirea spirituală şi conştiinţa de sine, ne-a determinat să-l invităm din nou, pentru că au rămas atât de multe lucruri de spus, pentru că publicul este deosebit de dornic să pornească iarăşi într-o fascinantă călătorie în lumea profundă şi misterioasă a sufletului omenesc.
Atras iremediabil de această lume nevăzută, profundă şi plină de mistere, Ovidiu Dragoş Argeşanu a renunţat la o formaţie inginerească, a ştiinţelor exacte şi a rigorii matematice, pentru a studia medicina, devenind un reputat specialist în ştiinţa sufletului, în psihologie. A fost în permanenţă preocupat şi de credinţă, de învăţăturile Bibliei, astfel încât studiul psihologic s-a îmbinat întotdeauna cu o puternică latură religioasă. Aprofundând tot mai mult latura sufletească a comportamentului uman, s-a dedicat psihoterapiei şi psihanalizei, recurgând la cunoscutele forme de terapie şi căi spirituale ca Reiki, Karuna Reiki etc.
Este autorul unor cărţi de specialitate din domeniul psihologiei, cărţi care au suscitat interesul publicului: Atacul PSI, Arta Războiului PSI, Arta Războiului PSI – Protecţia. Despre cărţile sale, Ovidiu Dragoş Argeşanu crede că acestea merită să fie citite de către „…oricine este preocupat să înţeleagă că este ceva dincolo, ce este dincolo, pentru că până la urmă paşii mei în lumea spiritului sunt paşii fiecărui om. Şi fiecare îşi va regăsi din trăirile lui în cărţile mele”.
Conferinţa pe care a susţinut-o în cadrul Salonului Hunedorean al Cărţii, „Karma şi dreptul divin” – titlul unei alte cărţi semnate Ovidiu Dragoş Argeşanu –, a deschis numeroase teme de reflecţie, de introspecţie şi de sondare a unei lumi încă mult prea puţin cunoscute, pornind de la karma, conceptul filozofico-religios de origine indiană potrivit căruia orice acţiune are un efect, acum sau într-o viaţă ulterioară. Astăzi, oamenii sunt tot mai preocupaţi de teme ca magia, parapsihologia, radiestezia, iar experienţa extraordinară a dr. Ovidiu Dragoş Argeşanu reuşeşte să aducă răspunsuri la foarte multe necunoscute şi întrebări.
Într-o lume atât de agitată, atât de frământată de ameninţări de tot felul, omul se simte din ce în ce mai vulnerabil, mai neajutorat, mai lipsit de apărare. Bolile trupului se alătură de cele mai multe ori unor adânci suferinţe sufleteşti. Doctorul Ovidiu Dragoş Argeşanu recurge la experienţa milenară de tratare a unor maladii sufleteşti, experienţă pe care o îmbină cu propriile cunoştinţe de psihologie.
Conferinţa s-a bucurat de o foarte mare audienţă, cei prezenţi având prilejul de a se îmbogăţi spiritual, de a-şi evalua şi reevalua momentele importante ale vieţii, de a-şi pune noi întrebări legate de lumea în care trăim, atât cea exterioară, cât şi lumea sufletului nostru. I-am mulţumit domnului dr. Ovidiu Dragoş Argeşanu pentru că a fost din nou împreună cu noi, îl aşteptăm de fiecare dată cu aceeaşi plăcere şi cu acelaşi interes.
Ioan Sebastian Bara,
managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu“ Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura