Cu drujba şi toporul în faţa politiştilor

29 mai 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03cudrujbaSorina Popa

Un scandal mare a fost provocat, ieri, de către un cetăţean din satul Mihăileni şi de către fiul său, după ce executorul judecătoresc a venit să pună în aplicare o hotărâre de guvern.

Iulian Cârcel şi fiul său, Flavius Cârcel, au ieşit, ieri, pe şosea, înarmaţi cu un topor şi cu o drujbă, pentru a împiedica executorul judecătoresc şi pe cei care-l însoţeau să elibereze un teren pe care urmează să se construiască un pod şi o porţiune de şosea. Când lucrătorii se apropiau de gardul care înconjura terenul în litigiu, pentru a-l da jos, Iulian Cârcel şi fiul său îi ameninţau cu drujba şi toporul, urlând ca din gură de şarpe.

Nemulţumit de banii primiţi
De fapt, despre ce era vorba? Se ştie că la Mihăileni se află în construcţie un baraj, pe râul Crişul Alb. Odată cu barajul s-a deviat şi vechea şosea, care va fi acoperită de apele lacului de acumulare. Terenurile pe unde trece noua şosea au fost declarate de utilitate publică şi cumpărate de stat. Majoritatea sătenilor au înţeles situaţia şi n-au fost probleme, mai ales că atât barajul, cât şi noul drum le este de foarte mare folos. Numai Iulian Cârcel n-a fost mulţumit de cei 9.500 lei primiţi pentru 200 metri pătraţi de teren luat de stat, declarând că banii sunt prea puţini. Ca urmare, s-a tot opus, nelăsând constructorul să intre pe terenul respectiv, din această cauză lucrările fiind mult întârziate.

În final, a fost şi amendat
Ieri, când s-a prezentat executorul judecătoresc pentru a pune în aplicare legea, familia Cârcel s-a opus din nou. Pentru a fi sigur de reuşită, Iulian Cârcel s-a înarmat cu o drujbă, iar fiul acestuia cu un topor, nelăsând oamenii legii să se apropie de împrejmuire. Aşa stând lucrurile, la faţa locului au fost aduşi vreo 20 de poliţişti şi jandarmi. Dar nici aceştia n-au avut şansă în faţa celor doi Cârcel. După vreo oră de dat în spectacol, săteanul şi fiul său s-au potolit, lăsând constructorii să intre pe teren. În urma circului făcut, Iulian Cârcel a fost amendat, fiind acuzat de ameninţare cu acte de violenţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Dezastrul de dupa ploaie

Ca de obicei, cum a dat o ploicică mai sănătoasă, unele străzi din Deva s-au transformat în canale de navigaţie....

Gura lumii – 29.05.2009

Un proiect finalizat recent, după secole de asteptări, si care ar trebui să se adreseze în special săracilor, devine peste...

Gura lumii – 16.05.2009

Cicã la una dintre putinele directii deconcentrate la care directorul a fost numit încã de luna trecutã, ministerul trandafiriu a...

Închide