Cu ce se laudă senatorii hunedoreni la final de mandat?

Natalia Bumbac

05-vochitoiu-21-794x529În 2012, hunedorenii au trimis în Parlament cu votul lor patru senatori, respectiv pe Haralambie Vochiţoiu, Mariana Câmpeanu, Dorin Păran şi Cosmin Nicula. Activitatea fiecăruia dintre ei este prezentată pe pagina electronică a Senatului, date pe care le vom folosi într-o serie de materiale, în care vom arăta cu ce s-a preocupat fiecare parlamentar hunedorean pe perioada mandatului. În ediţia de astăzi vom prezenta activitatea senatorilor.

Cel mai activ senator hunedorean
Dintre toţi senatorii aleşi cu votul hunedorenilor, de departe cel mai activ a fost Haralambie Vochiţoiu. Acesta a promovat 75 de iniţiative legislative, unele dintre ele fiind deja legi intrate în vigoare, cum ar fi cea care prevede majorări de pensii pentru grupele I şi II de muncă. Vochiţoiu a mai susţinut 51 de declaraţii politice, a adresat 113 de întrebări şi 53 de interpelări guvernanţilor sau altor autorităţi executive, majoritatea lor fiind legate de problemele din judeţul Hunedoara. De asemenea, acesta a susţinut 373 de alocuţiuni de la tribuna Senatului. Haralambie Vochiţoiu a intrat în Parlament ca membru în PP-DD şi va candida în alegerile din 11 noiembrie pentru un nou mandat de parlamentar din partea PMP.

05-Paran-DorinContrar aparenţelor, n-a stat degeaba
Situat pe locul doi în topul hărniciei parlamentare, senatorul PNL Dorin Păran a avut o activitate echilibrată în mandatul dintre 2012-2016. Acesta a susţinut 76 de iniţiative legislative şi a vorbit de 44 de ori de la tribuna Senatului. Liberalul a avut 41 de declaraţii politice şi a adresat două întrebări guvernanţilor pe tema problemelor din judeţ.

N-a mai fost pusă pe lista de candidaţi
Din punctul de vedere al iniţiativelor legislative promovate în Parlament, Mariana Câmpeanu, ajunsă senator PNL cu votul hunedorenilor, se situează pe locul trei, după cei doi colegi menţionaţi mai sus. Pe perioada întregului mandat, aceasta a promovat 38 de legi, a adresat şase întrebări guvernanţilor şi a semnat şase moţiuni. Mariana Câmpeanu a mai susţinut 143 de discursuri de la tribuna Senatului. Nu se ştie dacă Mariana Câmpeanu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar, dar se ştie cu siguranţă că aceasta nu va fi pe lista liberalilor din judeţ.
05-maria_campeanuCosmin Nicula, fost senator PSD, a părăsit funcţia din Parlament înainte de expirarea mandatului, fiind desemnat pentru un post la Curtea de Conturi a României. Locul său a rămas liber, nefiind organizate alegeri parţiale.

2 comentarii la „Cu ce se laudă senatorii hunedoreni la final de mandat?

 • 27 septembrie 2016 la 8:10
  Legătură permanentă

  Mai interesant arfi:
  1.Prezenta lor la parlament.
  2.Ce investitori noi au atras în județ pentru crearea a noi locuri de muncă.
  3.La câte excursii/activitate parlam. în interesde serv.
  4.Declarația de avere după terminarea mandatului. O comparație cu ce avere au intrat. Cate kg are fiecare acum/înainte?
  5.Cum au votat fiecare pentru pensii /indemnizații speciale cât și pentru imunitate penală

 • 27 septembrie 2016 la 8:28
  Legătură permanentă

  Te apuca risu cind vezi traseisti astia care nu au nici un respect pt noi si tara.Sunt niste hoti,mincinosi si demagogi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.