CSS Hunedoara a fost din nou pe val

Ciprian Marinuţ

CSS Hunedoara şi-a depăşit planul de trofee, cucerind 10 medalii şi un premiu special, şi-a recâştigat „renegatul talentat”, astfel că ar fi de aşteptat creşterea nivelului de valoare şi obţinerea de succese şi la competiţii internaţionale de anvergură.
Noua generaţie de juniori a României a strălucit prin calitate şi trei noi recorduri la Campionatul Naţional de Nataţie de la Hunedoara şi ar fi de dorit să crească mare şi să „inventeze” campioni olimpici, care să-i întreacă pe veteranii „plafonaţi”, ce au dominat şi competiţia din acest an, deşi nu mai fac mare brânză pe plan internaţional.

Plan depăşit, „renegat” câştigat

CSS Hunedoara a fost din nou pe val la Campionatele Naţionale de Nataţie, desfăşurate de joi până ieri, în Bazinul de înot de la Hunedoara, iar sportivii Adelina Buzdugan, Alexandru Ancuţa şi Cristian Rizan, precum şi antrenoarea Anca Băjan merită felicitări. Cei trei înotători hunedoreni au cucerit 10 medalii, două de aur, două de argint şi şase de bronz, cu şase mai mult decât era fixat în planul de obiective, şi un premiu special. Cele mai bune rezultate le-a obţinut „renegatul” Alexandru Ancuţa (18 ani), cel care a revenit în forţă după ce a lipsit cinci luni de la pregătire, din cauza unor probleme disciplinare şi a obţinut şase medalii şi locul trei în topul celor mai buni juniori prezenţi la competiţie, în baza tabelei internaţionale de evaluare a rezultatelor, pentru succesul de la 200 de metri mixt. Talentatul înotător a triumfat în probele de 200 de metri mixt şi 100 de metri fluture, a obţinut argintul la 100 de metri mixt şi a cucerit medalii de bronz în cursele de 50 de metri spate, 100 de metri spate şi 400 de metri mixt. O figură frumoasă a făcut şi Cristian Rizan (18 ani), care a obţinut o medalie de argint la 50 de metri liber şi una de bronz la 50 de metri fluture. Palmaresul lui Rizan a fost influenţat de ghinion, el clasându-se în mai multe probe pe locul patru. Adelina Buzdugan (16 ani) a fost şi ea competitivă şi a obţinut două medalii de bronz, în probele ei favorite 100 şi 200 de metri bras. Oricum, pentru un club ca CSS Hunedoara, rezultatele sunt meritorii, iar orice pas înainte concretizat printr-un posibil şi aşteptat succes în plan internaţional ar fi demn de laudă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare