CSM Deva revine în prima ligă de handbal feminin

16 mai 2021 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

La patru ani şi patru luni după ce CSM Cetate Deva se retrăgea din Liga Naţională feminină din cauza problemelor financiare, muncipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara revine pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Avându-l drept conducător pe ace­laşi Marian Muntean, CSM Deva a avut o misiune nu foarte uşoară la turneul final de promovare în prima ligă de handbal feminin.

Au dat tot ce au putut
Vineri, în prima partidă din cadrul turneului, CSM Deva s-a impus clar în faţa celor de la CSU Neptun Constanţa, scor final 27-17. Partida a fost echilibrată în primele 25 de minute, la capătul cărora scorul era 7-7. CSM Deva s-a desprins apoi treptat, a avut 4 goluri avans la pauză şi a câştigat la o diferenţă de 10 goluri. Au arbitrat fără probleme Diana Ciulei şi Anamaria Stoia.
CSM Deva, care l-a avut antrenor la acest turneu pe prof. Cosmin Hendrea, a evoluat în for­mula: Popovici, Nastasă – Cherecheşi (6 goluri marcate), Stroia (6), Klime (6), Malac (5), Racho (2), Petrescu (1), Muntean(1), Croitoru, Matei.
Sâmbătă, devencele au obţinut o nouă victorie la scor, 37-26 în meciul decisiv cu CSM Roman (calificată după victoria din jocul cu HCM Piatra Neamţ). Handbalistele de la CSM Deva şi-au valorificat din plin superioritatea la capitolele valoare, vârstă, experienţă şi gabarit şi n-au avut nici o emoţie în partida cu foarte tânăra echipă nemţeană.
Jocul arbitrat de Georgiana Doană/Ana Maria Gociu a fost controlat în totalitate de către jucătoarele din Deva care s-au impus clar şi au obţinut promovarea în Liga Florilor.
În meciul cu formaţia din Roman au evoluat la CSM Deva: Popovici, Năstasă, Dumitru – Malac (10 goluri marcate) Klimek (6), Mun­tean (5), Croitoru (3) Cherecheşi (3), Racho (3), Stroia (3), Petrescu (2), Şovar (1), Gîjulete (1) Bărboi. Antrenorul oficial al echipei devene este prof. Cosmin Hendrea, cel care a fost ajutat de către Alina Şovar- Matei.
Cea de a doua finalistă, echipă promovată direct în prima ligă, CSU Ştiinţa Bucureşti a câş­tigat primul joc, cel de vineri cu scorul de 34-33 învingând formaţia CSM Târgu Jiu, după ce s-au executat 9 serii de aruncări de de­partajare, în total 18 aruncări de depar­tajare.
Sâmbătă, echipa din Bucureşti a produs marea surpriză, izbutind s-o elimine pe CSM Corona Braşov, considerată favorită pentru a reveni în primul eşalon. Ca şi în jocul de vineri seară, scorul a fost 25-25 după 60 de minute, echipa pregătită de Sorin Bîrză şi Paul Ghiorghiu reuşind să câştige cu 28-26 după executarea aruncărilor de departajare.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mirel spune:

    Bravo fetelor!!! Felicitări!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Programul meciurilor de menţinere/promovare în Liga a III-a

Casa Fotbalului a găzduit tragerea la sorţi a programului celei de-a doua etape a barajului de menţinere/promovare în Liga 3....

Atleţii români au câştigat 9 medalii la Campionatele Balcanice

România a cucerit nouă medalii, trei de aur, trei de argint şi trei de bronz, sâmbătă, la Campionatele Balcanice de...

Fotbaliştii U23, la pregătire în Spania

Reprezentativa Under23 a României va efectua un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, unde are programate şi două me­ciuri...

Închide