CSM Deva revine în prima ligă de handbal feminin

La patru ani şi patru luni după ce CSM Cetate Deva se retrăgea din Liga Naţională feminină din cauza problemelor financiare, muncipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara revine pe prima scenă a handbalului feminin românesc. Avându-l drept conducător pe ace­laşi Marian Muntean, CSM Deva a avut o misiune nu foarte uşoară la turneul final de promovare în prima ligă de handbal feminin.

Au dat tot ce au putut
Vineri, în prima partidă din cadrul turneului, CSM Deva s-a impus clar în faţa celor de la CSU Neptun Constanţa, scor final 27-17. Partida a fost echilibrată în primele 25 de minute, la capătul cărora scorul era 7-7. CSM Deva s-a desprins apoi treptat, a avut 4 goluri avans la pauză şi a câştigat la o diferenţă de 10 goluri. Au arbitrat fără probleme Diana Ciulei şi Anamaria Stoia.
CSM Deva, care l-a avut antrenor la acest turneu pe prof. Cosmin Hendrea, a evoluat în for­mula: Popovici, Nastasă – Cherecheşi (6 goluri marcate), Stroia (6), Klime (6), Malac (5), Racho (2), Petrescu (1), Muntean(1), Croitoru, Matei.
Sâmbătă, devencele au obţinut o nouă victorie la scor, 37-26 în meciul decisiv cu CSM Roman (calificată după victoria din jocul cu HCM Piatra Neamţ). Handbalistele de la CSM Deva şi-au valorificat din plin superioritatea la capitolele valoare, vârstă, experienţă şi gabarit şi n-au avut nici o emoţie în partida cu foarte tânăra echipă nemţeană.
Jocul arbitrat de Georgiana Doană/Ana Maria Gociu a fost controlat în totalitate de către jucătoarele din Deva care s-au impus clar şi au obţinut promovarea în Liga Florilor.
În meciul cu formaţia din Roman au evoluat la CSM Deva: Popovici, Năstasă, Dumitru – Malac (10 goluri marcate) Klimek (6), Mun­tean (5), Croitoru (3) Cherecheşi (3), Racho (3), Stroia (3), Petrescu (2), Şovar (1), Gîjulete (1) Bărboi. Antrenorul oficial al echipei devene este prof. Cosmin Hendrea, cel care a fost ajutat de către Alina Şovar- Matei.
Cea de a doua finalistă, echipă promovată direct în prima ligă, CSU Ştiinţa Bucureşti a câş­tigat primul joc, cel de vineri cu scorul de 34-33 învingând formaţia CSM Târgu Jiu, după ce s-au executat 9 serii de aruncări de de­partajare, în total 18 aruncări de depar­tajare.
Sâmbătă, echipa din Bucureşti a produs marea surpriză, izbutind s-o elimine pe CSM Corona Braşov, considerată favorită pentru a reveni în primul eşalon. Ca şi în jocul de vineri seară, scorul a fost 25-25 după 60 de minute, echipa pregătită de Sorin Bîrză şi Paul Ghiorghiu reuşind să câştige cu 28-26 după executarea aruncărilor de departajare.

One thought on “CSM Deva revine în prima ligă de handbal feminin

  • 16 mai 2021 la 20:26
    Permalink

    Bravo fetelor!!! Felicitări!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare