CS Hunedoara joacă un meci oficial în Cupa României

Nicolae Gavrea

Nou promovată în Liga a treia de fotbal, CS Hunedoara este prima echipă din judeţul nostru care va susţine un meci oficial în sezonul fotbalistic 2018 – 2019. Formaţia hunedoreană va evolua astăzi, de la ora 17.30, în deplasare, pe terenul celor de la Sportul Petreşti, formaţie care activează în Liga a patra, din judeţul Alba. Partida contează pentru turul întâi al Cupei României, faza naţională, şi opune câştigătoarele fazelor judeţene ale competiţiei din Alba şi Hunedoara.

Toate meciurile din primul tur al Cupei României, ediţia 2018 – 2019, au loc astăzi, începând cu ora 17,30. Vor lua startul 68 de echipe, dintre care 42 de câştigătoare ale fazei judeţene din Cupa României şi cele mai slab clasate 26 de formaţii din ediţia precedentă a Ligii a treia. În caz de egalitate după 90 de minute se vor juca două reprize de prelungiri de câte 15 minute, iar dacă rezultatul de egalitate se menţine, se va trece la executarea loviturilor de departajare.
Ambele combatante de astăzi, atât CS Hunedoara, cât şi Sportul Petreşti, au pierdut jocurile de pregătire disputate sâmbătă. Hunedoara a fost învinsă în primul – şi singurul amical disputat până acum, 0 – 2 la Metalugistul Cugir, în timp ce Sportul a cedat cu 2 – 5 pe terenul celor de la Industria Galda de Jos.
Antrenorul hunedorean Mircea Alic jr. a folosit în partida cu Metalurgistul întreg lotul de 25 de jucători deplasat la Cugir. Dintre noile achiziţii au evoluat Bălăuţă, Petresc şi Doboş, lipsind motivat Alexandru Dan, care a acuzat o problemă la inghinali şi a fost menajat. “Întâlnim miercuri o echipă bună, ştim că Sportul Petreşti s-a întărit în această vară cu câţiva jucători de la Performanţa Ighiu. Noi mergem acolo să jucăm, abordăm şi acest meci ca şi pe toate celelalte, la victorie. Nu vom face însă rabat de la pregătirea nostră din cantonament (n. red.- de luni echipa se află în cantonament la Hunedoara) pentru acest meci. M-a mulţumit prima repriză de la Cugir (n. red. – încheiată la egalitate, 0 – 0), mai ales ţinând cont de stadiul la care suntem cu pregătirea, m-a mulţumit ritmul bun de joc şi evoluţia câtorva jucători. Avem 31 de fotbalişti la pregătire, există concurenţă, avem de unde alege”, a declarat Mircea Alic, antrenorul principal al CS Hunedoara.
Revenind la Cupa României, trebuie spus că a doua manşă a competiţiei este programată pe 15 august. Atunci vor participa 56 de echipe: 34 calificate din faza I şi 22 din Liga 3, printre acestea din urmă fiind şi CNS Cetate Deva. Dacă CS Hunedoara va trece de Sportul Petreşti, în faza a doua ar trebui, după toate probabilităţile, să joace, pe malul Cernei, cu cei de la Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.