CS Hunedoara, învinsă în Cupa României

Nicolae Gavrea

Miercuri după amiază s-au desfăşurat întrecerile primei manşe din noul sezon al Cupei României, competiţie în care a fost angrenat un număr de 42 de formaţii câştigătoare ale fazelor judeţene, la care s-au adăugat alte 26 de echipe care, în sezonul trecut, au avut clasări în subsolurile clasamentelor din cele cinci serii ale Ligii a III-a.

CS Hunedoara, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României, dar şi recent promovată în eşalonul al treilea, a jucat în deplasare, pe terenul celor de la Sportul Petreşti, echipă de Liga a IV-a şi câştigătoare a fazei judeţene Alba a competiţiei. Deşi, cel puţin pe hârtie, păreau favoriţi, hunedorenii au fost învinşi cu 3-1.
Gazdele au avut o primă ocazie după un sfert de oră de joc, când Daniel Ianc a trimis cu capul, din apropiere, în plasa laterală, iar în minutul 17 au reuşit deschiderea scorului prin Claudiu Coltor, care a reluat sub transversală din interiorul suprafeţei de pedeapsă.
CS Hunedoara pare să fi resimţit şocul golului primit şi se afla în derivă, însă a scăpat cu faţa curată în minutul 22, când acelaşi Claudiu Coltor ratează o ocazie de a înscrie, şutul său din lateral lovind bara transversală a porţii hunedorene. În minutul 25, acelaşi jucător îl evidenţiază pe portarul hunedorean Andrei Cobliş, după care oaspeţii îşi revin şi echilibrează jocul, trecând pe lângă egalare în câteva rânduri. Întâi, Cristian Creciunesc greşeşte de puţin ţinta în minutul 27, iar peste un sfert de oră portarul gazdelor îl blochează foarte bine pe Erwin Bloj în marginea careului mic. Dar cea mai mare ocazie a oaspeţilor s-a înregistrat în minutul 43, atunci când un şut sănătos al lui Iulian Tecsi din şapte metri este respins in extremis de portarul gazdelor, Florin Dobre.
La reluare, gazdele marchează din nou prin acelaşi Claudiu Coltor, care a reuşit să înscrie în urma unui spaţiu lăsat liber în careul hunedorenilor, iar în minutul 53, Daniel Ianc înscrie pentru gazde cu un şut elegant din afara careului mare, ridicând scorul la 3-0.
Gazdele mai irosesc alte ocazii, cum a fost de pildă cea din min. 57, când portarul hunedorean Andrei Cobliş a intervenit excelent la un şut periculos expediat de Claudiu Coltor, cel mai bun om al gazdelor în această întâlnire. Spre finalul meciului, hunedorenii au avut o tresărire de orgoliu şi au reuşit reducerea scorului prin Daniel Creciunesc, care a trimis balonul în vinclul porţii gazdelor.
Sportul Petreşti s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa celor de la CS Hunedoara şi s-a calificat în etapa a doua a fazei naţionale a Cupei României. În această fază a întrecerii, cei de la Petreşti ar putea fi una dintre posibilele adversare ale celor de la CNS Cetate Deva, a doua formaţie din judeţul Hunedoara care va intra în competiţie.
Faza a doua a Cupei României e programată pe 15 august. Atunci vor participa 56 de echipe: 34 calificate din faza I şi 22 din Liga 3, printre acestea din urmă fiind, aproape cert, şi CNS Cetate, devenii urmând să joace, cel mai probabil, în deplasare.
CS Hunedoara: Cobliş (cpt.)-, Iacob, Petresc, Ionică, Doboş, Herci, Creciunesc, Dan, Bolj – Tecsi, Cr. Creciunesc, Jurcă, Popa Trăşcan, Onicescu, Stan, Simionov, Apachiţei. Antrenor Mircea Alin jr.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.