CS Hunedoara – FC Avrig 3-0

Nicolae Gavrea

Echipa CS Hunedoara avea nevoie de o victorie în jocul programat sâmbătă în etapa cu numărul cinci din campionatul Ligii a III-a, seria a IV-a, în care a întâlnit o formaţie ambiţioasă, FC Avrig, care şi-a declarat intenţiile de a se lupta la promovarea în eşalonul superior.

Cei doi tehnicieni hunedoreni, Mircea Alic jr. şi Raul Spătaru, au pregătit atent acest joc, iar finalul le-a adus lor şi jucătorilor de la echipa hunedoreană o victorie muncită şi meritată, după o evoluţie foarte bună, cu scorul de 3 – 0.
Gazdele au debutat cu acţiuni rapide la poarta adversă, cu Iacob şi Bloj activi pe flancul drept al echipei din Hunedoara, finalizate cu centrări periculoase în careu. Oaspeţii au avut o primă ocazie în min. 5, când cel mai bun jucător al celor de la Avrig, Cîrstean, a şutat din marginea careului de 16 m hunedorean la vinclu, însă Cobliş a avut o intervenţie spectaculoasă şi eficientă, respingând balonul.
Replica echipei gazdă a fost pe măsură şi, după ce Doboş şi-a încercat şutul din afara careului, trimiţând peste poartă, a reuşit deschiderea scorului în minutul 11. Herci, foarte activ în acest joc, a executat un corner de pe dreapta, iar Erwin Bloj a venit perfect la întâlnirea cu mingea şi a deviat elegant din marginea careului mic peste portarul Samoilă. Scor 1-0, care a dat aripi jucătorilor echipei hunedorene.
Sibienii au încercat imediat egalarea, au ieşit mai mult la atac şi au avut o bună perioadă de joc după primirea golului, dar gazdele s-au descurcat foarte bine la aceste acţiuni. Doboş, Creciunesc şi Iacob a intervenit salvator la acţiunile de atac ale oaspeţilor.
Formaţia din Avrig a revenit tare de la vestiare, după pauză, dar căpitanul hunedorenilor, Cobliş, a intervenit cu siguranţă la acţiunile lui Natea şi Cîrstean, apoi hunedorenii au controlat jocul, spre bucuria celor din tribune.
În min.72 hunedorenii au înscris golul al doilea: Herci a avut o pătrundere individuală frontală, îi i-a pasat lui Tecsi pe stânga, acesta a intrat în centru şi şutul lui nu a putut fi parat de portarul din Avrig. CS Hunedoara a controlat finalul de partidă, iar Scânteie a înscris cel de al treilea gol al echipei hunedorene la ultima fază a meciului, dintr-o acţiune pornită de la Doboş.
CS Hunedoara a demonstrat că are acum o linie de apărători aproape de ceea ce este necesar la un joc de fotbal, Ionică fiind foarte exact la intervenţiile sale, iar Herci i-a servit excelent pe colegii săi, arătând că este practic un tot necesar formaţiei. Să nu îi uităm pe Bloj, Iacob şi Doboş în vervă de joc şi cu Tecsi excelent în atac. Se poate spune că CS Hunedoara a arătat ca o echipă care şi-a găsit valoarea şi spiritul de joc.
Foarte bucuros pentru victoria echipei sale, antrenorul Mircea Alic jr. a declarat la finalul partidei: „Diferenţa la meciul de azi s-a făcut la atitudine, la dorinţa de a câştiga. Le-am repetat băieţilor că fiecare meci e important, iar astăzi nu au făcut nici un rabat de la efort. Per ansamblu am făcut un joc bun, deşi cred că am jucat mai bine cu Cugirul (n. red. joc încheiat la egalitate, 3 – 3). Avrigul este o echipă care aleargă, care pune probleme, puţine formaţii vor lua puncte în faţa lor. Mă bucur că nu am primit gol, este doar al doilea meci când se întâmplă asta, după cel cu Giarmata din prima etapă. Urmează pentru noi partida de la Ghiroda şi, dacă până acum ne-am concentrat să câştigăm jocurile de pe teren propriu, acum a venit vremea să luăm puncte şi de afară.”
CS Hunedoara: Cobliş – Iacob, Ciucurescu, Ionică, Doboş – Bloj (min. 75 Al. Dan), D. Creciunesc, Herci, Marinca (min. 90 Bălăuţă) – Marcu (min. 63 Kocsis), Tecsi (min. 86 Scânteie). Antrenori: Mircea Alic şi Raul Spătaru

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.