www.mesagerulhunedorean.ro

Criza îi ţine pe hunedoreni acasă

04 Wien nachts

Nicoleta Popa

Agenţiile de turism din Deva se întrec în oferte pentru vacanţa de iarnă. În ţară sau în străinătate, toate sunt mai ieftine decât anul trecut şi cu 15 procente. Chiar şi aşa, reprezentanţii agenţiilor de turism spun că numărul clienţilor a scăzut cu 60 la sută faţă de anul trecut. „Această scădere se datorează în principal crizei economice, dar şi pentru că foarte mulţi îşi fac rezervări pe Internet. Este foarte riscant să-ţi faci rezervări pe Internet, deoarece, foarte mulţi, când ajung la destinaţie, îşi dau seama că realitatea este cu totul alta decât ceea ce arătau pozele”, a declarat Iuliana Lupea, manager Rubin’s Home.

Cele mai căutate sunt zonele montane
Zonele montane din Austria sunt cele mai căutate. Astfel, cu doar 250 de euro, pentru şapte zile, iubitorii de schi îşi pot petrece Revelionul la Salzburg. Pentru cei mai exotici, agenţiile de turism recomandă, pentru un Revelion la plajă, un sejur în Singapore, Indonezia şi Malaezia. „Două săptămâni cu demipensiune, excursii în junglă şi cina de Revelion costă aproximativ 1.800 de euro. Ceva mai puţin, 1.500 de euro, plătiţi dacă vreţi să ajungeţi de Revelion în Dubai. În aceşti bani sunt incluse transportul, cazarea cu două mese pe zi şi masa de Revelion”, a spus Magdalena Hălmaciu, agent de turism, Elitte Tour.
Reduceri s-au făcut şi la circuite. Spre exemplu, în Portugalia, o săptămână costă 600 de euro de persoană, în timp ce în Croaţia, preţul ajunge la 350 de euro. Pachetul include transportul cu autocarul şi cazare la hoteluri de două sau trei stele.

Interes scăzut pentru staţiunile din ţară
Tot mai mulţi hunedoreni aleg să îşi petreacă vacanţa de iarnă în străinătate. „În ultimii ani, interesul pentru destinaţiile din ţară a scăzut semnificativ, pentru că în străinătate, condiţiile de cazare, dar şi pârtiile de schi sunt net superioare”, a  mai spus managerul Iuliana Lupea. De exemplu, un sejur de şapte zile pe Valea Prahovei costă în jur de 220 de euro, aproape cât un sejur în Austria.

Shopping la Viena
Anul acesta, pentru a mai câştiga clienţi, agenţiile de turism au venit cu oferte şi pentru cei care doresc să meargă la cumpărături în străinătate. Astfel, cu nici 100 de euro, puteţi merge la shopping la Viena patru zile şi în plus, puteţi admira frumuseţea oraşului împodobit de sărbători.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.