Criminalul din Ţara Haţegului vrea expertiză psihologică

Maximilian Gânju

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia i-au prelungit arestul preventiv şi aşteaptă mai multe rapoarte de expertiză pentru a putea soluţiona apelul făcut de suspect. Prima instanţă de judecată l-a găsit vinovat de uciderea a două surori.

Un inel de logodnă pentru iubită
Ovidiu Dănuţ Drîngă (foto) a fost condamnat la aproape 26 de ani de închisoare într-un dosar de omor calificat, două femei bătrâne fiind ucise de individ. Bărbatul a atacat soluţia Tribunalului Hunedoara iar la Curtea de Apel Alba Iulia a cerut mai multe expertize în apărarea sa. Instanţa de judecată a trimis solicitări pentru efectuarea acestora iar de aproape opt luni aşteaptă rezultatele lor. În tot acest timp în care procesul bate pasul pe loc, Drîngă a stat în celula de arest şi va rămâne închis cel puţin până spre finele lunii septembrie, după ce magistraţii i-au prelungit măsura preventivă. Printre altele, bărbatul a cerut şi o expertiză psihologică, dar şi permisiunea ca avocatul său să poată vizualiza înregistrarea audierii din cursul urmăririi penale.
Dubla crimă comisă de Ovidiu Dănuţ Drîngă a îngrozit Ţara Haţegului. Individul a intrat în toiul nopţii peste bătrânele ţintuite la pat şi le-a bătut cu sălbăticie. Procurorii au stabilit că a tăbărât pe femei cu pumnii şi picioarele până când nu au mai răsuflat, ca mai apoi să le fure economiile, adică 10.000 lei. Cu banii furaţi avea să-i cumpere cadouri concubinei, de ziua ei de naştere, respectiv un inel de logodnă, pentru că intenţiona să se căsătorească cu ea. A fost trimis în judecată în luna aprilie 2016 şi după un an de proces, magistraţii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 24 de ani închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi. Judecătorii au adăugat un spor de un an şi opt luni, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 25 de ani şi opt luni închisoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.