Actualitate

Criminalul din Simeria, condamnat la peste 27 de ani de pușcărie

Caius Daniel Drăgoi (foto), un bărbat în vârstă de 48 de ani, a fost lăsat liber de polițiștii din Simeria, după ce a intrat dat în toiul nopții peste fosta sa con­cubină și a tâlhărit-o.

Cu o sticlă de vodcă
După câteva zile, individul avea să o omoare pe mama femeii. Drăgoi a fost judecat la Tribunalul Hunedoara pentru omor și tentativă de omor. Procurorii au stabilit că individul, în octombrie anul trecut, a mers la locuința fostei sale partenere pentru a-i cere să reia relația cu el. Și-a cumpărat 3 metri de sfoară pentru a se spânzura în fața ei în cazul unui refuz, dar n-a avut curaj să-și ducă planul la îndeplinire. În minte i-a încolțit alt gând, așa că și-a luat o sticlă de vodcă şi s-a dus la locuința femeii. ”A intrat în casă pe geamul de la bucătărie, a auzit televizorul funcţionând în cameră la (n.r. -mama femeii) şi a văzut că ea dormea, uşa fiind deschisă. S-a dus în bucătărie cu intenția de a o aștepta pe (n.r. fosta concubină). Pe urmă a făcut un nod gen laţ din sfoara cumpărată. În timp ce o aștepta a consumat sticla de vodcă, iar apoi a găsit în frigider o sticlă de whisky cu cremă de ciocolată de circa 800 ml, plină, pe care a băut-o în aproximativ un sfert de oră. În jurul orei 15:45, ieşind dintr-o cameră a locuinţei, a văzut-o pe (n.r. bătrâna de 70 de ani) pe hol. Aceasta i-a spus că nu mai are ce căuta în casa lor, i-a spus să plece începând să țipe că va chema poliția. Inculpatul a luat atunci o bâtă şi a lovit-o de 2 sau 3 ori în zona capului, după care i-a pus lațul în jurul gâtului ștrangulând-o. Victima a căzut jos undeva pe hol, iar el s-a dus în bu­că­tărie. În jurul orei 17 a venit concubina acestuia. Când l-a văzut pe inculpat, aceas­ta a început să ţipe observând că avea în mână o sfoară de culoare albas­tră. Acesta a prins-o de păr și sfoara res­pectivă, care era cu laț, i-a pus-o peste cap în jurul gâtului cu nodul în față și a început să o târască vreun metru către camera unde dormea mama sa. Victima a reușit să pună ambele mâini pe sfoară, ca să nu se strângă , iar inculpatul a continuat să încerce să o sugrume cu sfoara aceea. În timp ce partea civilă striga după ajutor, inculpatul a fugit și a sărit din casă pe fereastra ultimei camere din partea de dreaptă a holului, îna­inte de baie, unde geamul era des­chis”, se arată în dosarul de anchetă.

Prins după două zile
Individul a fost dat în urmărire națio­nală iar pe data de 9 octombrie 2023 a fost descoperit zona Fabricii Marmosim, unde a stat ascuns. Tribunalul Hunedoara l-a găsit vinovat pe Caius Daniel Drăgoi de omor și tentativă de omor, acesta fiind condamnat pentru fiecare infrac­ți­u­ne la câte 20 de ani de închisoare. După contopirea pedepselor, instanța a stabilit ca ucigașul să stea după gratii 27 de ani şi 4 luni, dar soluția pronunțată zilele tre­cute nu este definitivă. (M. Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura