Actualitate

Criminalul de la „Medicină” iese din pușcărie

După Carmen Șatran, a venit rândul hunedoreanului Sergiu Florea (foto freapta) să fie eli­berat din pușcărie. El a fost con­damnat la o pedeapsă de 19 ani și 8 luni pentru uciderea lui Trifu Schrott, crimă pe care a comis-o în 2009, îm­preună cu iubita sa de atunci, Carmen Șatran.

Aceeași pedeapsă
Carmen Șatran a fost eliberată din în­chisoare, după ce a stat 13 ani după gratii, din pedeapsa de 19 ani și 8 luni la care a fost condamnată pentru crima comisă în căminul Facultății de Medi­cină din Timișoara, în 2009. Despre cel împreună cu care a comis omorul, iubitul ei de atunci, Sergiu Florea, nu s-a scris prea mult. Acesta s-a însurat în urmă cu câțiva ani. Anul trecut, ma­gis­trații de la Vaslui au decis că el mai tre­buie să stea încă 9 luni după gratii. Tânărul a executat ultima parte din pedeapsă în regim semideschis, la pe­ni­tenciarul Vaslui. Magistrații de la Ju­decătoria Vaslui au decis, ieri, ca tâ­nărul să fie eliberat din închisoare, după 13 ani.
Crima din căminul Universității de Me­di­cină din Timișoara, comisă în 2009, a avut doi autori: Carmen Bejan (de­venită ulterior Șatran) și Sergiu Raul Florea. Considerați co-autori ai crimei, cei doi studenți au fost condamnați la aceeași pedeapsă: 19 ani și opt luni de închisoare. În ianuarie 2023, după trei sentințe prin care eliberarea condițio­nată i-a fost respinsă, Carmen Șatran a fost pusă în libertate, printr-o sentință a Judecătoriei Gherla rămasă definitivă prin neatacare. Sergiu Raul Florea, care a avut aceeași pedeapsă, a avut, la rân­dul său, un comportament exemplar, fiind recompensat de peste 60 de ori, și a avut mai multe zile câștigate prin mun­că decât Carmen Șatran. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.