Actualitate

Criminalul care şi-a ucis în bătaie amicul, nemulţumit de daunele pe care trebuie să le achite

Nicolae Stoica (60 de ani) a făcut apel la sentința Tribunalului Hunedoara prin care a fost condamnat la pe­deap­sa de 11 ani de închisoare cu exe­cutare pentru infracțiunea de omor.

 

A achitat o parte din daune

Criminalul n-a fost nemulțumit de pe­deapsa primită, ci de cuantumul dau­nelor pe care ar trebui să le plă­tească rudelor victimei. ”Cu ocazia dez­baterii cauzei pe fond, inculpatul, prin intermediul apărătorului de­sem­nat din oficiu, a criticat hotărârea pri­mei instanțe sub aspectul modului de soluționare a laturii civile, solicitând re­ducerea cuantumului daunelor morale, având în vedere că el a recunoscut săvârșirea faptei și a dovedit bună cre­dință, achitând o parte din daunele mo­rale. S-a solicitat, totodată, reana­li­zarea daunelor materiale acordate de prima instanță și acordarea acestora în măsura dovedirii”, se arată în dosarul soluționat de Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța i-a respins însă apelul con­si­derând că este nefundat, iar soluția este definitivă.

 

Cruzime fără margini

Potrivit anchetatorilor, Stoica a dat dovadă de o cruzime fără margini când și-a ucis în bătaie prietenul de pahar. A încercat să-i convingă pe anchetatori că suferă de tulburări mintale. Un martor le-a povestit anchetatorilor cum au decurs lucrurile în noaptea în care Stoica și-a ucis prietenul în bătaie, l-a acoperit cu un covor în timp ce acesta agoniza, iar el a continuat să bea ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Martorul, îngrozit de cele vă­zute, a reușit să fugă și a alertat au­to­ritățile. A dat însă o adresă greșită iar echipajul de poliție a fost direcționat greșit. Criminalul locuia în satul Rengheț de lângă Geoagiu, iar victima și un amic al acestuia au ajuns la gospodăria lui în seara de 21.11.2021, unde au băut împreună. ”La un mo­ment dat, fiind în stare de ebrietate, inculpatul a reproşat victimei faptul că, în urmă cu ceva timp, ar fi intrat în locuinţa lui şi ar fi sustras mai multe bunuri. Starea de violenţă verbală a degenerat, astfel că bărbatul a început să lovească victima cu palmele și cu pumnii în zona feței și corpului. Dată fiind starea de ebrietate avansată şi constituţia fizică astenică, victima nu a opus rezistenţă atacului. Martorul a intervenit în apărarea victimei, însă agresorul i-a ignorat rugăminţile, con­tinuând să lovească victima. Mai mult, Stoica i-a amenințat pe amândoi că îi împușcă. Martorul a mai văzut că în urma loviturilor repetate victima a că­zut pe jos, în faţa casei.

 

Au mers în alt loc

Agresorul, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, i-a propus martorului să continue să consume alcool. Cuprins de teamă, martorul a dat curs invitaţiei de a continua să mai bea, după care, sub pretextul că iese până afară la toaletă, a părăsit locuinţa şi a fugit prin pădure până în Geoagiu. Imediat după ce reuşit să se depărteze, a apelat ser­viciul 112 anunţând evenimentul la care a fost martor”, se arată în dosar. Pentru că discuţia la telefon nu a fost recepţionată corespunzător de auto­rităţi, polițiștii au ajuns la o altă locaţie, unde a constatat că nu au fost şi nici nu sunt evenimente în derulare. Deși anchetatorii îl suspectau pe Stoica de crimă n-au putut să-l aresteze, mai ales că nu găsiseră victima. Abia la mij­locul lunii decembrie, în urma unor activităţi investigative, polițiștii au descoperit locul unde era îngropat cadavrul. Criminalul a susţinut că nu îşi mai aminteşte nimic în legătură cu acea noapte, întrucât a consumat bău­turi alcoolice. (M. Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura