Actualitate

Criminalul care şi-a ucis în bătaie amicul, condamnat la 11 ani de temniţă

Criminalul, Nicolae Stoica (60 de ani), a dat dovadă de o cruzime de ne­descris când și-a ucis în bătaie priete­nul de pahar. A încercat să-i convingă pe an­che­tatori că suferă de tulburări mintale.
Un martor le-a povestit anchetato­rilor cum au decurs lucrurile în noaptea în care Stoica și-a ucis prietenul în bătaie, l-a acoperit cu un covor în timp ce acesta agoniza, iar el a continuat să bea ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Martorul, îngrozit de cele văzute, a reușit să fugă și a alertat autoritățile. A dat însă o adresă greșită iar echipajul de poliție a fost direcționat în alt loc.

Nu a opus rezistență
Criminalul locuia în satul Rengheț de lângă Geoagiu iar victima și un amic al aces­tuia au ajuns la gospodăria lui în seara de 21.11.2021, unde au băut îm­preună. ”La un moment dat, fiind în stare de ebrietate, inculpatul a repro­şat victi­mei faptul că, în urmă cu ceva timp, ar fi intrat în locuinţa lui şi ar fi sustras mai multe bunuri. Starea de vio­lenţă verbală a degenerat, astfel că in­culpatul a început să lovească victima cu palmele și cu pumnii în zona feței și corpului. Dată fiind starea de ebrietate avansată şi consti­tuţia fizică astenică, victima nu a opus rezistenţă atacului declanşat de inculpat. Martorul a in­ter­venit în apă­rarea victimei, însă inculpa­tul i-a ignorat rugăminţile, continuând să lovească victima. Mai mult, incul­patul i-a amenin­țat pe amândoi că îi îm­pușcă. Martorul a mai văzut că în urma loviturilor repetate victima a căzut pe jos, în faţa casei, iar in­culpatul l-a aco­perit cu un țol sau covor. Persoana acu­zată, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâm­plat, i-a propus martorului să continue să consume alcool. Cuprins de teamă, martorul a dat curs invitaţiei in­cul­patu­lui de a continua să mai bea, după care, sub pretextul că iese până afară la toaletă, a părăsit locuinţa şi a fugit prin pădure până în Geoagiu (dis­tanţă re­lativ mică). Imediat după ce reuşit să se depărteze, la ora 05.37, a apelat servi­ciul 112 anunţând evenimentul la care a fost martor”, se arată în dosar. Pentru că discuţia la telefon nu a fost recepţio­nată corespunzător de autorităţi, polițiștii au ajuns la o altă locaţie.

Îngropat la marginea satului
Deși anchetatorii îl suspectau pe Stoica de crimă n-au putut să-l areste­ze, mai ales că nu găsiseră victima. Abia la mijlocul lunii decembrie, polițiștii au descoperit locul unde era îngropat cadavrul. „Locul unde a fost descoperit cadavrul se află în albia unui pârâu pe unde se scurg aluviunile de pe dealuri. Aici a fost săpat un dig, improvizat cu trei stâlpi din lemn înfipţi/bătuţi în sol, printre care au fost împletite crengi. Stâlpii proveneau dintr-un gard străbă­tut cu un fir electric, destinat pentru împrejmuirea-delimitarea terenului. Ulterior, a fost săpată în albie o groapă, în care a fost ascuns cadavrul, care a fost acoperit cu sol şi vegetaţie uscată din zonă”, se mai arată în dosar. Crimi­nalul a susţinut că nu îşi mai aminteşte nimic în legătură cu noaptea de 21/22.11.2021 întrucât a consumat bău­turi alcoolice. Ulterior, cu ocazia prezen­tării în faţa ju­de­cătorului, a simulat o tulburare mintală care nu a fost confirmată de expertiza medico-legală psihiatrică efectuată de INML. Tribuna­lul Hunedoara l-a condam­nat pe Nicolae Stoica la pedeapsa de 11 ani închisoare pentru infracțiunea de omor, dar indiv­i­dul a atacat sentința la Curtea de Apel Alba Iulia. (M.Gânju).