„Criminalii” care au şmecherit echipamentele de protecţie

Maximilian Gânju

Printre cei înşelaţi se află chiar sedii ale inspectoratelor de pompieri, şcoli, aeroporturi şi chiar spitale. Poliţiştii Serviciului de Inves­ti­gare a Criminalităţii Economice Mureş au efec­tuat, ieri, 218 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 28 de judeţe, la persoane bă­nuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Doar înlocuiau sigilile
Vizate au fost şi trei locaţii din judeţul Hu­ne­doara, unde societatea ar fi avut contracte pentru ”activităţi de luptă împotriva incen­di­i­lor şi de prevenire a acestora”. Firma cu se­diul în Bucureşti ar fi avut acces la nu­me­roase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional, încă din 2019, iar în baza contractelor, trebuia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hi­dranţi). În realitate, firma înlocuia sigilii, eti­chete de conformitate şi de valabilitate fără a verifica funcţionalitatea echipamentelor.

Acuzaţi şi de evaziune fiscală
„Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, uni­tăţi militare, penitenciare, sedii ale unor in­stituţii publice, staţii de alimentare cu car­burant, companii de transport public, com­panii de transport aeriene, companii de pro­ducere a energiei termice, electrice şi nu­cleare, combinat chimic etc.”, arată într-un co­municat IGPR. În schimbul acestor servicii, beneficiarii induşi în eroare au achitat sume considerabile. Pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor datorate bugetului con­so­li­dat al statului, societatea, prin admi­nis­tra­to­rul său, nu ar fi înregistrat nici toate veniturile realizate. ”Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viaţa, sănătatea, şi integritatea persoanelor, cât şi cu privire la patrimoniul acestora”, precizează IGPR.

One thought on “„Criminalii” care au şmecherit echipamentele de protecţie

  • 15 aprilie 2021 la 20:18
    Permalink

    Așa și-au cumpărat mașini noi care le-au pus în garajul propriu . Să vedem confiscările în contul banilor furați cu bună știință . Tot de interlopi cu legitimație de la stat avem parte pe funcțiile publice .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Elevii deveni îşi primesc bursele

Aproximativ 520.000 de lei de la bugetul local vor intra, luni, 19 aprilie 2021, în contul celor 10 unităţi de

„Vitejiile” comise în Anglia îl ţin în continuare după gratii

Maximilian Gânju Recidivistul de 18 ani, din Petroşani, care a acostat, bruscat şi lovit o femeie pentru a-i fura telefonul

Hotelul minerilor din Valea Jiului, cumpărat de afaceristul Siminel Iordache

Nu doar hotelul Onix ci şi cabana Jieţ, două locaţii aflate în proprietatea Com­ple­xului Energetic Hunedoara, şi-au schimbat proprietarul după

Închide