Cosmin Gîrleanu se bate pentru medalii în Italia

Pugilistul hunedorean Cosmin Petre Gîr­leanu (foto) participă în aceste zile la între­cerile celei de a 17-a ediţie a Campionatelor Europene de box pentru tineret (U22). Este primul eveniment continental din acest an com­petiţional, la care sunt prezenţi circa 300 de pugilişti (atât la masculin cât şi la feminin) din 41 de ţări.
Sunt condiţii dintre cele mai drastice pen­tru siguranţa tuturor participanţilor, controa­lele medicale continue, distanţarea socială, este obligatorie purtarea măştilor şi toate con­troalele de sănătate sunt responsabi­li­tatea organizatorilor locali din Italia pentru a evita orice noi cazuri Covid-19 în timpul com­petiţiei.
Cosmin Girleanu (categoria 52kg), cam­pion mondial de juniori şi multiplu medaliat în competiţiile de tineret, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a avut două meciuri în Italia pe care le-a câştigat fără pro­bleme şi va lupta pentru calificarea în finala competiţiei.
„Cozu” a impresionat în meciul cu Boudhi Zakaria (Belgia) pe care l-a învins cu o decizie unanimă în favoarea românului, Gîrleanu fiind mai motivat, mai puternic şi mai tehnic. Cu această nouă victorie, Cosmin şi-a asi­gurat medalia de bronz şi va lupta cu rusul Zakirov Akhtem pentru un loc în finala Cam­pionatului European U22.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.