Sport

Corvinul se desparte de suporteri cu o victorie

Corvinul a învins miercuri seara formația FK Miercurea Ciuc, cu 3-1 și și-a încheiat meciurile de pe teren propriu, 15 la număr, cu 11 victorii, trei egaluri și un eșec.

Lovitură liberă
A fost, totodată, pen­ultimul test pentru jucătorii lui Florin Maxim, înaintea partidei din fi­na­la Cupei României, cu Oțelul Galați, pe care l-au tre­cut cu bine, cu un rezultat care le-a crescut și mai mult moralul și fără ac­ci­den­tări. Echipa hunedoreană și-a arătat superioritatea din pri­mele minute, prin golul marcat de Nicolae Pîrvulescu (min. 12), care a preluat o pasă de la Coman, iar până la pauză au mai fost câteva ocazii bune de a marca, dar fără re­zultat pe tabelă. Golul al doi­lea a venit aproape de fi­nalul jocu­lui, în minutul 80. Neacșa a executat o lovitură liberă de la 30-35 de metri central, portarul advers Karacsony a boxat în dreapta sa, iar Dorin Pop, atent la faza derulată, a reluat în gol, la colțul lung, după ce balonul a atins bara înainte de a intra în plasă.
Oaspeții au redus din diferență în minutul 86, prin Erwin Bloj (86). Scorul final a fost stabilit de către Viorel Lică, în prelungirile partidei (min.90+2), astfel că echipa hunedoreană a încheiat cu o victorie concludentă, cu scorul de 3-1.

I-a dat puțin peste cap
După jocul desfășurat în unele momente inclusiv pe o ploaie pu­ternică, Maxim s-a declarat mul­țumit că obiectivul principal a fost îndeplinit și anume, ca jucătorii săi să nu se acc­identeze. ”Am început bine jocul. Îmi era puțin teamă de terenul umed. Noi ne-am descurcat foarte bine pe ploaie, dar acum parcă mi-a fost teamă pentru acci­­dentări, deși nu era cazul, dar îți pui tot felul de întrebări. Am vrut să terminăm meciul sănătoși, acesta a fost obiectivul. Am vrut și să las jucătorii care au început cel puțin 60 de minute. Ne-a ieșit, dar ne-a dat puțin peste cap probleme lui Veli (n.r. – Mihai Velisar, neutilizat la acest meci), nu am vrut să riscăm deloc. El s-a simțit bine și ieri și astăzi, dar, efectiv, pentru acest meci nu am vrut să riscăm. În rest, jocul mi-a plăcut, a fost un ad­versar care a jucat la limită, iar pentru noi, cumva, e bine, pentru că ne va aș­tepta un meci la Mioveni și după aceea acel din Cupă, cu Oțelul, care se știe că e o echipă agresivă. Ne-a prins bine acest adversar. A fost un joc bun”, a spus Florin Maxim.

Regulile jocului
Pentru a fi sigură de menținerea pe locul 2, Corvinul are nevoie de o vic­torie în ultimul meci din acest sezon de Liga 2, acasă la CS Mioveni. Mo­mentan are două puncte peste CSC Șelimbăr, care va juca la Unirea Slobozia, dar dacă va ter­mina la ega­litate cu trupa sibiană atunci va fi deza­vantajată de primul criteriu de de­partajare.
„E puțin frustrant, dar noi știam regulile jocului. Poate, în adân­cul sufletului, mai sperai cum­va să se schimbe legea sau… dar aces­tea au fost regulile jocului, le știam de la început. Ne do­rim să încheiem acest an cu bine, după care ne așteaptă ma­rea finală de la Sibiu. Și ne aș­teaptă apoi un alt an. Chiar râ­deam, că anul viitor va fi mai greu. Sezonul ăsta, la începutul cam­pio­na­tului, am spus că va fi greu, că sun­tem o echipă nou-promovată. În fie­care an îți propui alte obiective și nu avem de unde să știm cum va arăta se­zonul viitor. Dar mie îmi place cum se ter­mină acesta, cel puțin în cam­pio­nat, acasă, s-a terminat bine pen­tru noi, am avut un singur eșec, am arătat bine, am ară­tat ca o echipă con­sistentă și îmi dă speranțe pen­tru se­zo­nul viitor”, este pă­re­rea lui Florin Maxim (foto), cel care cu o zi înainte de meciul cu FK Miercurea Ciuc a sem­nat un nou contract cu Corvinul, pentru încă trei ani. (N.G.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura