Sport

Corvinul, de neoprit! Șase din şase în campionat

Corvinul îşi continuă parcursul fără greşeală din campionat. Alb-albaştrii au ajuns la şase victorii din tot atâtea partide, după 1-0 (0-0) cu Unirea Ungheni, formaţie de care s-au distanţat la nouă puncte, după acest succes. Unicul gol al meciului a venit de la Borţoneanu, aflat la prima sa reuşită în actualul sezon.

Periculoși doar la faze fixe
Antrenorul Florin Maxim az declarat că este mulțumit de cum au jucat elevii săi și susține că toți jucătorii care intră pe teren trebuie să dea tot ce pot. „DE asta sunt antrenor, ca să pun jucătorii care sunt în formă, să joace”, a spus Maxim.
Peste 700 de suporteri au fost pre­zenţi în tribunele arenei „Michael Klein”, pentru derby-ul seriei, cu gruparea din Mureş, iar „corbii” n-au dezamăgit. „Cu un joc solid pe fază defensivă şi cu acelaşi aplomb ofensiv, Corvinul a ajuns deseori în faţa porţii, acolo unde Coman, Borţoneanu şi Hergheligiu şi-au arătat „colţii” ori de câte ori au avut ocazia. Cel din urmă a avut cele mai clare şanse a de modifica tabela în primul act, însă de fiecare dată a fost „ghicit” de Feier, care a „scos” şuturile acestuia, din minutele 31 şi 39. De partea cealaltă, oaspeţii au fost periculoşi doar la fazele fixe, fără a crea însă prea multă panică în careul lui Lefter, astfel că la pauză s-a intrat fără gol marcat.Actul secund a început extrem de abrupt, cu Petra ratând o ocazie mare, în chiar prima fază de la reluare, când a şutat pe lângă, din interioriul careului, din zona punctului cu var. La faza imediat următoare, Corvinul a deschis scorul, după o acţiune frumoasă: pasă în viteză Coman pentru Hergheligiu, centrare perfectă pentru Borţoneanu, care a înscris cu capul din şase metri (49). Au urmat, apoi, alte şanse bune de a dubla avantajul pentru formaţia noastră, însă acelaşi Feier a blocat, pe rând, şuturile lui Hergheligiu (58) şi Chindriş (71), înaintea ca Lupu să trimită în plasă, reuşita fiind însă anulată pe motiv de offside (82). Pe contră, Codrea a avut şansa – nesperată – a egalării, însă reluarea sa din şase metri a fost respinsă de pe linia porţii de Mar! Finalul de meci a mai adus o ocazie mare pentru amfitrioni, care puteau face 2-0, însă Neacşa a trimis alături, de puţin, după o acţiune construită în flancul stâng (90+3). S-a încheiat 1-0 şi Corvinul merge „ceas” în campionat, înaintea celor două deplasări din următoarea perioadă, de la Târgu Mureş şi Cluj–Napoca (cu Viitorul)”, scrie Claudiu Sav.