Corul Anastasis – locul III la Festivalul Coral Internaţional din Rimini

Anamaria Nedelcoff

Corul Catedralei Episcopale ”Sf. Nicolae” din Deva – Anastasis –  a obţinut locul trei la Festivalul Coral Internaţional din Rimini, care a avut loc în perioada 4-9 octombrie. Dirijorul Paul Kladni povesteşte, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, cum un cor de amatori s-a duelat cu alte 38 de formaţii corale din întreaga lume.
„Locul I l-a luat un cor din Filipine, locul II unul din Polonia, iar noi am obţinut bronzul. Unii dintre cei mai redutabili concurenţi au fost cei din Corul Filarmonicii Ucraina, Corul Academiei Naţionale a Poloniei şi Corul Universităţii Tepepan din Mexic. Adevărul este că 80 la sută dintre formaţiile corale participante erau profesioniste, iar noi suntem amatori, activitatea noastră fiind una total benevolă şi acest lucru se datorează pasiunii pentru muzică şi dragostei pentru biserică”, a declarat Paul Kladni.
Înfiinţat în 1998, corul Anastasis acompaniază de un an slujbele din catedrala Episcopală a Devei, în special la liturghiile din zilele de duminică şi de sărbători, la cununii şi orice alt eveniment la care corul este invitat. ”Corul este compus din 35 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 65 de ani, este cor de factură mixtă, pe patru voci. Pentru noi, este a doua participare la o astfel de competiţie, întrucât anul trecut, am participat la Festivalul Coral Internaţional de Colinde de la Praga, unde am obţinut tot bronzul. Corul este constituit din oameni proveniţi din toate domeniile profesionale. Este cor de amatori, care, practic, a dovedit prin munca depusă că se poate şi la acest nivel să faci performanţă, alături de profesionişti”, mai spune Paul Kladni.
Anul viitor, formaţiunea corală Anastasis va participa la Festivalul Coral Internaţional din Croaţia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare