Corturile de triaj de la spitalul devean sunt funcţionale

Adriana Năstase

De ieri, sunt funcţionale corturile de triaj amplasate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Directorul medical al unităţii devene, Claudiu Antal, susţine că, în scurt timp vor fi funcţionale şi corturile de triaj de la Ambulatoriul de specialitate, Centrul de Sănătate Mintală şi Baia Sărată.

Suspecţii de infecţie cu SAR-CoV-2 vor fi izolaţi
„Pacienţii care se vor adresa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva vor trece printr-un triaj care se va face, deocamdată, în două corturi dotate cu toate utilităţile necesare (electricitate, apă, canalizare).
În cortul nr. 1 pacienţii vor completa un prim chestionar şi vor lua contact cu un asistent care va purta echipament de protecţie specific.
Foarte important! Oamenii nu trebuie să intre în panică, procedura este una normală în astfel de cazuri. Astfel, pacienţii care nu provin din ţări care sunt înscrise în lista zonelor afectate (zone roşii sau galbene), respectiv nu au intrat în contact cu persoane depistate „pozitiv” cu virusul SAR-CoV-2 sau nu prezintă simptomatologie minimă de potenţial infectare cu SAR-CoV-2 vor fi direcţionaţi spre UPU şi secţiile spitalului pentru spitalizare de zi sau continuă.
În cazul pacienţilor care sunt fie contacţi, fie din afara ţării sau/şi zonele cu risc, vor completa chestionarul nr. 2 şi vor fi transferaţi în cortul nr. 2, spaţiu destinat izolării. Pacienţii suspecţi vor fi echipaţi cu măşti şi mănuşi. De aici, vor fi transferaţi în spaţiul de izolare din Unitatea de Primiri Urgenţe, urmând ca deciziile medicale în privinţa acestora să fie luate de medici, conducerea DSP şi conducerea SJU Deva”, a declarat dr. Claudiu Antal, director medical al SJU Deva.
Potrivit sursei citate, în cazul pacienţilor care ajung la SJU Deva cu autospecialele Serviciului de Ambulanţă Judeţean sau ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cărora li s-au efectuat formalităţile pentru suspiciune ridicată de infecţie cu SAR-CoV-2, vor merge direct în spaţiul de triaj din spaţiul UPU, unde vor fi consultaţi şi evaluaţi clinico-biologic, se vor recolta probe biologice de la DSP după caz, urmând a fi izolaţi în spaţiul destinat special în cadrul secţiei Boli Infecţioase, etaj 1.

Au suplimentat paza
Reprezentanţii SJU Deva spun că în funcţie de evoluţia din următoarele zile, pot fi făcute modificări pentru fluidizarea circuitelor. În ceea ce priveşte corturile amplasate la Ambulatoriul de specialitate, Centrul de Sănătate Mintală şi Baia Sărată, pacienţii vor urma aceeaşi procedură cu menţiunea că, în cazul în care prezintă simptomatologii minime de infecţie sau suspiciune cu SAR-CoV-2, vor fi transferaţi în izolare la cortul nr. 2 de la UPU, ulterior în spaţiul de izolare din UPU, după caz.
De asemenea, conducerea SJU Deva a făcut demersurile necesare pentru a suplimenta personalul de pază şi ordine publică cu scopul de a preveni riscurile sociale ce pot fi generate de posibile situaţii tensionate.
Conducerea SJU Deva face apel la calm, încredere şi responsabilitate.
Medicii şi personalul sanitar sunt pregătiţi să ofere asistenţa necesară tuturor pacienţilor!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.