Coronavirusul face victime şi la sumo

6 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Infecţiile cu coronavirus s-au înmulţit în ul­timele luni în cercul destul de închis al luptelor de sumo, iar instanţele acestui sport, confirmă o recrudescenţă de infecţii cu câteva zile înainte de debutul unei mari competiţii,organizate în Japonia.
Hakuho, cel mai mare campion de sumo din Japonia (în vârstă de 35 de ani),care ocupă rangul suprem de yokozuna şi deţine recordul istoric de 44 de victorii în turnee, a fost testat recent pozitiv la Covid-19,. El se antrena să participe la turneul din ianuarie, care trebuia să debuteze duminică. El a fost testat după ce s-a confruntat cu pierderea mirosului, a relatat presa niponă.
O decizie finală privind participarea sa la competiţie nu a fost încă luată, a anun­ţat Asociaţia japoneză de sumo (AJS), iar toţi ceilalţi luptători din confreria sa (“heya”) care au fost recent în contact cu Hakuho vor fi supuşi testelor.
Yokozuna Hakuho,este de origine mon­golă şi a dobândit cetăţenia niponă în sep­tembrie 2019, a ratat ultimele două turnee, organizate de şase ori pe an, din cauza unor accidentări.
Un alt luptător de sumo cunoscut a murit de coronavirus anul trecut, fiind pri­mul deces legat de pandemie din această disciplină sportivă japoneză tradiţională, iar unsprezece membri dintr-o altă “heya” au fost detectaţi pozitiv săp­tă­mâna tre­cută, între care Wakatakakage, un luptător care evoluează în prima divizie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Modificarea și completarea Codului de procedură fiscală (1)

În Monitorul Oficial nr.1266 din 21 decembrie 2020 a fost publicată Legea Nr.295/2020 din 18 decembrie 2020 pentru modificarea și...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un şef peste o instituţie din zonă şi-a angajat apro­a­pe toată familia a­colo. Zvonerii de serviciu...

Bulina albă

Adrian David, director-preşedinte al CJAS Hunedoara Pentru că, prin decizia conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost numit...

Închide