Coronavirusul face victime şi la sumo

Infecţiile cu coronavirus s-au înmulţit în ul­timele luni în cercul destul de închis al luptelor de sumo, iar instanţele acestui sport, confirmă o recrudescenţă de infecţii cu câteva zile înainte de debutul unei mari competiţii,organizate în Japonia.
Hakuho, cel mai mare campion de sumo din Japonia (în vârstă de 35 de ani),care ocupă rangul suprem de yokozuna şi deţine recordul istoric de 44 de victorii în turnee, a fost testat recent pozitiv la Covid-19,. El se antrena să participe la turneul din ianuarie, care trebuia să debuteze duminică. El a fost testat după ce s-a confruntat cu pierderea mirosului, a relatat presa niponă.
O decizie finală privind participarea sa la competiţie nu a fost încă luată, a anun­ţat Asociaţia japoneză de sumo (AJS), iar toţi ceilalţi luptători din confreria sa (“heya”) care au fost recent în contact cu Hakuho vor fi supuşi testelor.
Yokozuna Hakuho,este de origine mon­golă şi a dobândit cetăţenia niponă în sep­tembrie 2019, a ratat ultimele două turnee, organizate de şase ori pe an, din cauza unor accidentări.
Un alt luptător de sumo cunoscut a murit de coronavirus anul trecut, fiind pri­mul deces legat de pandemie din această disciplină sportivă japoneză tradiţională, iar unsprezece membri dintr-o altă “heya” au fost detectaţi pozitiv săp­tă­mâna tre­cută, între care Wakatakakage, un luptător care evoluează în prima divizie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare