Coronavirusul a aruncat fotbalul din Europa în haos

18 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Aşa cum vă anunţam din numărul de ieri, UEFA a luat o decizie importantă după teleconferinţa cu reprezentanţii federaţiilor naţionale, şi Campionatul European de Fotbal, care era programat în acest an, a fost amânat pentru 2021 iar meciurile de baraj pentru EURO, programate pentru sfârşitul acestei luni, au fost amânate pentru luna iunie.

Campionatul European, amânat un an
Naţionala României urma să joace în deplasare, cu Islanda şi, în cazul unui succes, urma să evolueze, în meci decisiv pentru calificare, tot pe teren străin, cu învingătoarea jocului Bulgaria -Ungaria. Drept urmare a deciziei UEFA, a fost anulat şi amicalul de lux cu Anglia, programat la începutul lunii iunie. Campionatul European, ediţia 2020 se va disputa deci în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, iar România, dacă se va califica, va fi în grupă cu Olanda, Austria şi Ucraina, cu ultimele două urmând a juca în Capitală.
Tot la teleconferinţa UEFA s-a mai hotărât ca finalele cupelor europene să fie mutate în luna iunie. Finala din Europa League, de la Gdansk, ar urma să se dispute pe 24 iunie, iar ultimul act din UEFA Champions League, de la Istanbul, pe 27 iunie. De asemenea, s-au propus decalări ale finalurilor de campionat, pentru România fiind propusă data de 28 iunie 2020. De asemenea, ziua de 14 aprilie a fost avansată drept data cea mai optimistă pentru reluarea competiţiilor la nivelul federaţiilor din Europa. În ţara noastră, Federaţia Română de Fotbal a propus, din motive legate de Sărbătorile Pascale, reluarea întrecerilor interne pe 22 aprilie.
Cel mai pesimist scenariu ar fi reluarea competiţiilor la 13 iunie, iar ce se va întâmpla cu campionatele naţionale în acest caz este greu de estimat. O opţiune ar fi eliminarea vacanţei de vară şi reprogramarea datelor din cupele europene, dar mai este şi opţiunea de anulare a competiţiilor aflate în derulare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Suntem pe primul loc la amenzile date pentru nerespectarea izolării

Până în prezent, inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 de lei...

O femeie a dat în judecată Agenţia de Mediu, după ce a rănit-o un urs!

Iată că viaţa merge mai departe şi în aceste condiţii dificile cu COVID-19. Lucrul acesta ni-l confirmă o femeie dintr-un...

Bulina neagră, 19.03.2020

Mircea Nuţă, bărbat din Dolj, rezident în Şoimuş Pentru că fiind condamnat de instanţa din Deva la peste şase ani...

Închide