Sport

Cornel Gărdean, pe podium la Trofeul Sinaia

Pilotul hunedorean Cornel Gărdean a ocupat locul 3 la Trofeul Sinaia Forever, a cincea etapă a sezonului din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop”. Pe lângă Gărdean, ceilalţi piloţi din judeţ au avut de asemenea comportări mulţumitoare.

Ajutat de ploaie
Chiar dacă nu a participat decât la două din precedentele patru etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă „Dunlop” 2017, ceea ce i-a anulat şansele la titlul naţional, Cornel Gărdean a avut la Sinaia cea mai bună prestaţie a sezonului. La finalul celor două manşe de concurs, Gărdean a ocupat locul 3 în clasamentul open, cu timpul de 4 minute, 13 secunde şi 544 de miimi, fiind depăşit doar de Costi Stratnic, cu timpul de 4 minute, 9 secunde şi 280 de miimi şi Lucian Răduţ, cu timpul de 4 minute, 11 secunde şi 43 de miimi. „A fost o etapă frumoasă, condimentată cu de toate. Prima zi a fost una frumoasă, cu soare, în care am hotărât să nu forţez prea mult, pentru că riscurile inerente ale unui circuit stradal sunt foarte mari. În ziua a doua am avut parte de o ploaie torenţială la jumătatea primei manşe de concurs, care a dat peste cap planurile iniţiale. Pot spune că am aşteptat ploaia, pentru că pe un circuit uscat mi-ar fi fost greu să fiu sus în clasament din cauza deficitului de putere al maşinii mele faţă de cele ale colegilor mei. La final, timpii acumulaţi m-au clasat pe locul 3 în clasamentul Open. Se putea şi mai bine, însă sunt mulţumit cu rezultatul obţinut”, a spus Cornel Gărdean.

Alţi doi hunedoreni merituoşi
Ceilalţi piloţi din judeţ participanţi la etapa de la Sinaia au avut de asemenea comportări meritorii. Astfel, Marius Nopcea s-a clasat pe locul 17 în ierarhia open, pe locul 10 la grupa H şi pe poziţia secundă la clasa H1. Adrian Măduţa s-a situat pe locul 19 la open, pe locul 12 la grupa H şi pe locul 4 la clasa H3. Călin Lazăr a ocupat locul 30 în clasamentul open, poziţia 8 la grupa A şi locul 3 la clasa A2. Tot la Sinaia, Voicu Rinder a ocupat locul 37 în ierarhia open, locul 10 la grupa A şi locul 4 la clasa A2. (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura