Sport

Corespondenţă de la Nicolae Gavrea, trimisul nostru special la Doha. Gimnastul rus Artur Dalaloyan este noul campion mondial absolut

Concursul de la finala celor mai buni 24 de gimnaşti din lume, programat miercuri seara aici la Doha s-a desfăşurat în prezenţa a câtorva mii de spectatori, dar sala imensă a părut mai mult goală. Spectacolul însă a fost pe măsura celor care au participat.

După calificări, protagoniştii luptei pentru medalii s-au anunţat a fi gimnaştii din China, Japonia, SUA, Marea Britanie şi, bineînţeles, Rusia. Printre cei calificaţi a fost şi românul Andrei Munteanu, dar evoluţia lui nu a fost una concludentă. El a debutat bine, cu note mari la bară fixă, paralele şi la sărituri, după care a avut o notă mică la sol şi o ratare la cal cu mânere, unde a fost notat cu cea mai mică notă din concurs- 9,833 şi o notă bună la inele. Cu un total de 78.374 puncte, Adrian Munteanu s-a clasat doar pe locul 22, mult sub posibilităţile sale.
Lupta pentru podiumul ediţiei din acest an al mondialelor s-a dat între ruşi, chinezi şi americani, dar totul a fost sub o presiune fantastică. Deşi a fost unul dintre gimnaştii cotaţi cu şansă la medalii, americanul Samuel Mikula a ratat la bară fixă, aparatul lui preferat şi a ieşit din lupta pentru medaliile competiţiei. Tânărul gimnast rus Artur Dalaloyan (23 de ani) a fost cel mai constant în evoluţiile sale şi a câştigat pentru prima data titlul mondial. El a totalizat 87.598 puncte, fiind urmat de chinezul Ruoteng Xiao(87.598) şi un al gimnast rus, veteranul Nikita Nagornyy (86.331). De precizat că, deşi au fost la egalitate de puncte la finalul competiţiei, primii doi gimnaşti au fost departajaţi conform regulamentului ciudat şi contestat al FIG, după notele cu care aceştia au venit din calificări.
Competiţia masculină continuă astăzi şi sâmbătă cu finalele pe aparate, în care îi vom revedea pe medaliaţii la individual, dar şi pe japonezii care se declară nemulţumiţi de rezultatele obţinute până acum.
Voi încheia această relatare prin a mai spune că în scurtele mele vizite prin Doha, am observat că aici sunt de fapt două oraşe într-unul singur. Partea de N-E este foarte atractivă, fiind cea în care s-a construit enorm în ultimii ani, arată deosebit de frumos şi poartă numele de Perla din Quatar, unde se pot vedea o serie de construcţii foarte interesante şi unde sunt cele mai scumpe proprietăţi.
Centrul oraşului şi mai ales zona care va duce spre stadioanele unde se vor desfăşura întrecerile turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din 2022 se află în construcţie masivă. Peste tot se lucrează intens, chiar şi noaptea. Iar traficul este îngreunat din cauză că toate şoselele principale sunt în reconstrucţie. Dar despre toate acestea, într-o cronică specială de la Doha.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura