Copreşedintele PNL a declarat, la Deva, că numărul plângerilor penale împotriva funcţionarilor ANAF a crescut îngrijorător . Alina Gorghiu: Contribuabilul este hărţuit!

05-gorghiuSorina Popa

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu (foto) a declarat, sâmbătă, la Deva, într-o conferinţă de presă, că „în România, avem nevoie, ca de aer, de instanţe specializate în domeniul fiscal, astfel ca instanţele normale să fie degrevate de dosarele cu teme fiscale. Nu este normal ca un judecător care nu are pregătire în domeniul fiscal să trateze litigii cu sume foarte mari, pentru că decizia sa va sta, întotdeauna, sub semnul întrebării. Cum poate cineva fără expertiză în domeniul fiscalităţii să judece asemenea procese, cu mare impact asupra societăţii, nu ştiu”, a declarat copreşedintele PNL.

Gorghiu a mai declarat şi că numărul plângerilor penale împotriva funcţionarilor de la ANAF, de către contribuabili a crescut, în una din patru cauze instanţa de judecată a dat câştig contribuabilului care a reclamat situaţia. „Politica de plan a celor de la ANAF trebuie să dispară. Este o măsură inclusiv pentru protejarea funcţionarilor publici pentru că aceştia, în goana realizării acelui plan, pe care, din păcate, îl impune instituţia, împing limitele controalelor peste lege. De aceea, se ajunge la foarte multe situaţii în care sunt daţi în judecată pentru abuz în serviciu, la plângeri penale care, de multe ori, se soldează cu o nesiguranţă atât a funcţionarului public, cât şi a contribuabilului. O spun foarte clar, contribuabilul este hărţuit”, a adăugat Alina Gorghiu.
Speră să scadă abandonul şcolar
Referindu-se şi la situaţia din învăţământ, în contextul începerii noului an şcolar, copreşedintele liberal a arătat că peste 30.000 de elevi din 50 de şcoli din ţară vor beneficia de programul pilot

„Masă la şcoală”, iniţiat de liberali.
„Din semestrul al doilea, va fi implementat în aceste şcoli şi proiectul ((Şcoală după Şcoală)), un proiect susţinut, de asemenea, de PNL. Eu cred că programul Cornul şi Laptele este o risipă de la bugetul public şi trebuia de multă vreme scos la pensie. El nu îşi mai producea efectele pe care legiutorul şi le dorea. Noul proiect, ((Masă la şcoală)) va duce la scăderea abandonului şcolar, în special în zonele defavorizate“, a spus Gorghiu. Copreşedintele PNL a mai spus că elevii care fac naveta vor beneficia de decontarea în totalitate a abonamentelor de transport.

2 comentarii la „Copreşedintele PNL a declarat, la Deva, că numărul plângerilor penale împotriva funcţionarilor ANAF a crescut îngrijorător . Alina Gorghiu: Contribuabilul este hărţuit!

 • 12 septembrie 2016 la 9:52
  Permalink

  PNL PARTID DE INFRACTORI SI TRADATORI DE NEAM SI TARA

 • 13 septembrie 2016 la 14:05
  Permalink

  Perfect adevarat.
  Cu o completare .
  PSD este pe primul loc la aceste capitole. Si doar pentru ca-i mai mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Serbările Naţionale de la Ţebea, înţesate de politicieni de la centru

Ieri au avut loc Serbările Naţionale de la Ţebea, dedicate comemorării lui Avram Iancu, de la a cărui moarte au...

Cea de a IV-a ediţie a Ride-ON Fest, un real succes

Vineri, în skatepark-ul din Deva, a avut loc a IV-a ediţie Ride-ON Fest.

Fermierii hunedoreni, prezenţi la AGROMALIM

Zece fermieri din judeţ au participat zilele trecute la AGROMALIM 2016, târg internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, care...

Închide