Actualitate

Copilași folosiți la cerșit de propria mamă

Mama minorilor și-a învățat lecția și a realizat că trebuie să se schimbe astfel încât minorii să aibă parte de educație, un trai decent și un viitor. Prin urmare, asistenții sociali au stabilit că minorii nu mai sunt în pericol și pot crește alături de mamă.
Aceștia fuseseră plasați la o fun­dație de ocrotire din Petroșani, după ce polițiștii din Gorj i-au găsit la cerșit în Târgu Jiu. Minorii au arătat în fața judecătorilor că vor să locuiască îm­preună cu mama lor, iar dorinţa lor a fost exprimată la o vârstă la care se poate considera că au dobândit matu­ritatea necesară pentru a-şi exprima părerea cu privire la mediul în care do­resc să fie crescuţi. ”Tribunalul apre­ciază că minorii, la momentul actual, nu sunt copii lipsiţi de ocrotire părin­tească – situaţie în care constată că nu mai este necesară exercitarea vreunei măsuri de protecţie specială, fiind în interesul superior al minorilor să fie reintegraţi în familie”, se arată în so­luția Tribunalului prin care s-a decis ad­mi­te­rea cererii formulate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Pro­tecţia Copilului Hunedoara. (M. Gânju)

One thought on “Copilași folosiți la cerșit de propria mamă

  • dgaspc are în propria ogradă un caz special: „copiii cu flori” care se plimbă cu mama lor, care-i supraveghează și le adună banii dați de unii naivi. de ani de zile se întâmplă și nici un asistent social sau polițist local nu vede realitatea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura